default-image

Στέλνουν μήνυμα ενάντια στο φασισμό

Κρήτη
Στέλνουν μήνυμα ενάντια στο φασισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή και με Παγκρήτιο χαρακτήρα, στο αυριανό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του μητροπολιτικού δήμου του νομού, για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Τα επεισόδια, διαδέχθηκαν βιαιοπραγίες και βανδαλισμοί σε Ρέθυμνο και Χανιά, ωστόσο οι φορείς που καλούν στις κινητοποιήσεις, πραγματοποιούν παράλληλα έκκληση, η πορεία κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, να είναι ειρηνική.

Δεκάδες πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία και συλλογικότητες ενεργών πολιτών από ολόκληρη την Κρήτη καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία το δημαρχείο Ρεθύμνου, απ' όπου ξεκίνησαν οι κοινωνικές αναταραχές στην Κρήτη λόγω της διαμάχης για τη φιλοξενία προσφύγων στο νησί.

Το παρών αναμένεται να είναι παγκρήτιο και μαζικό, αλλά και ειρηνικό, χωρίς επεισόδια, όπως εκτιμά η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Δέσποινα Νικολάου, με τον πρόεδρο της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γιάννη Σαριδάκη, να ξεκαθαρίζει ότι η προσφυγιά είναι απότοκος πολέμων στους οποίους αντιτίθεται η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία.

Το δίκτυο αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες, δια στόματος του Νίκου Μπεκάκου, καταγγέλλει από την πλευρά του, την κατά πράξη και περίπτωση χρησιμοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων, που αποτελούν τον μεγάλο όγκο των εργατών στην κρητική ύπαιθρο αφενός και τώρα έγιναν κόκκινο πανί, αφετέρου, στην κοινωνία της Κρήτης.

Μαζική αναμένεται και η συμμετοχή των φοιτητών, που καταδικάζουν τα περιστατικά βίας, που οδήγησαν φοιτητές στο νοσοκομείο μετά από επίθεση  με ρόπαλα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, μέσω του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης και του αντιπροέδρου, Νικολάου Αλέξη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News