default-image

"Γονάτισαν" με πρόστιμο φτωχό κουλουρτζή, πατέρα 3 παιδιών

Κρήτη
"Γονάτισαν" με πρόστιμο φτωχό κουλουρτζή, πατέρα 3 παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ προκαλεί η περιπέτεια του βιοπαλαιστή από τα Χανιά που καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.000€ γιατί πωλούσε ντόνατς και κουλούρια στις παραλίες χωρίς άδεια.

Ο παραβάτης, που είναι τρίτεκνος και άνεργος από του 2011, χωρίς καμία άλλη πηγή εισοδημάτων καθώς και η σύζυγος του δεν μπορεί να εργαστεί, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του καθώς η αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, στην οποία προσέφυγε μετά τη βεβαίωση της παράβασης, απέρριψε την προσφυγή που έκανε.

Ανατρέχοντας στο ιστορικό της υπόθεσης προκύπτει πως κλιμάκιο της αστυνομίας προέβη στη βεβαίωση παράβασης που αφορά σε παρεμπόριο σε βάρος του στις 3 Αυγούστου. Ωστόσο όπως διευκρινίστηκε είχαν όμως μεσολαβήσει πολλαπλές και επανειλημμένες καταγγελίες σε βάρος του από εκπροσώπους ενώσεων καταναλωτών οι οποίες αναφέρονται στην έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τα προϊόντα που πωλούσε.

 Η παράβαση φαίνεται να βεβαιώθηκε εκ μέρους της ΕΛΑΣ αφού μεσολάβησε βροχή συστάσεων στις οποίες - πιθανώς εκ των πραγμάτων- δεν μπόρεσε να συμμορφωθεί, με συνέπεια να ακολουθήσει και το υπέρογκο πρόστιμο το οποίο επισείει η παράβαση για το παρεμπόριο.

Παρά το γεγονός ότι ο  τρίτεκνος βιοπαλαιστής κατέθεσε την προσφυγή αναφέροντας λεπτομερώς την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, την αδυναμία του ίδιου και της συζύγου του να εργαστούν, αλλά και το γεγονός πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει διαφορετικά ούτε ένα πιάτο φαγητό  για τα ανήλικα παιδιά του, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης την απέρριψε με συνέπεια ολόκληρη η οικογένεια να βρίσκεται μπροστά σε ένα τραγικό αδιέξοδο.

Η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει συγκίνηση και κινητοποίηση στη τοπική κοινωνία των Χανίων όπου ήδη ο σύλλογος τριτέκνων έχει εκφράσει την πρόθεση του να βοηθήσει την οικογένεια, όπως έχουν πράξει και άλλοι φορείς από όλη τη χώρα, με την ευχή να υλοποιηθεί με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Η αποφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπως δημοσιεύτηκε στο zarpanews

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News