default-image

Το Ηράκλειο υποδέχεται τα κορυφαία κλικ του κόσμου (photos)

Κρήτη
Το Ηράκλειο υποδέχεται τα κορυφαία κλικ του κόσμου (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα φώτα της παγκόσμιας φωτογραφίας τραβάει  και πάλι η πόλη του Ηρακλείου όπου φιλοξενεί τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας στον οποίο και συμμετέχουν κορυφαίοι φωτογράφοι ανά την υφήλιο με την Κρήτη να δηλώνει δυναμικό παρόν με τη συμμετοχή 26 Κρητικών.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Ηράκλειο άνοιξε τις πύλες του για τον ''OLYMPIC PHOTO CIRCUIT'', τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας με περισσότερες από 1000 συμμετοχές, 11.000 φωτογραφίες από διεθνείς και ντόπιους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από 67 χώρες από όλο τον κόσμο, αναμέσα τους βέβαια και η Ελλάδα με 51 συμμετοχές, είναι γεγονός για 4η συνεχόμενη χρονιά και βεβαίως δεν θα μπορούσαν να λείψουν  Έλληνες φωτογράφοι ανάμεσα τους και Κρητικοι.

Λόγω της δημοσίευσης  του διαγωνισμού σε όλα τα social media, προβάλλεται η Ελλάδα και ιδιαίτερα το Ηράκλειο στο εξωτερικό.

Ένας διαγωνισμός που προάγει την τέχνη της φωτογραφίας σε όλο τον κόσμο, μια εποχή που η οικονομική κρίση κυριαρχεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων και οι τέχνες έχουν παραγκωνιστεί.

Το ραντεβού δόθηκε απο την  Πέμπτη στο ξενοδοχείο Αστόρια. Εκεί όπου μέχρι και την Κυριακή θα κριθούν οι κορυφαίοι στο είδος τους φωτογράφοι, έργα των οποίων, από τα πιο μακρινά μέρη του πλανήτη, θα βρεθούν μπροστά στην κρίση της επιτροπής.

Το Olympic Photo Circuit είναι ο ένας από τους δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας που διεξάγονται στη χώρα μας.

Ο δεύτερος είναι το Greek Photo Circuit το οποίο διεξάγεται από τους ίδιους διοργανωτές και αυτό στην πόλη μας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

φωτογραφία Νίκος Χαλκιαδάκης
φωτογραφία Νίκος Χαλκιαδάκης

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

(κεντρική φωτογραφία-Χρύσα Μαρκετάκη)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News