Ειδήσεις

Φαρ-ουέστ σε θάλασσα και ξηρά με σκηνές καταδίωξης

Προχώρησαν σε παράνομη υποβρύχια αλιεία, υπολογίζοντας όμως χωρίς τον "ξενοδόχο".

Προχώρησαν σε παράνομη υποβρύχια αλιεία, υπολογίζοντας όμως χωρίς τον "ξενοδόχο".

Ο λόγος για δύο άνδρες που είχαν καταπλεύσει σε ερασιτεχνικό σκάφος στο λιμάνι των Μαλλίων και κατά την διαδικασία ανέλκυσης του, τους περιμέναν οι λιμενικοί για έλεγχο.

Αυτοί όμως όχι μόνο δεν σταματήσαν, αλλά τράπηκαν σε φυγή ο ένας με αυτοκίνητο και ο άλλος με σκάφος . Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει μια άγρια καταδίωξη τους από τους λιμενικούς που λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τον οδηγό του ταχύπλοου ενώ ο οδηγός του οχήματος αναζητείται ακόμη.

Αναλυτικά το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει σε δελτίο τύπου:

Στον εντοπισμό δύο ανδρών προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τα στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν νωρίτερα προβεί σε παράνομη διενέργεια υποβρύχιας αλιείας.

Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν στο λιμάνι των Μαλλίων όπου και είχαν καταπλεύσει με το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' Λ.Η. 3330, και κατά την έναρξη διαδικασίας ανέλκυσής του, δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των στελεχών του λιμενικού για έλεγχο και τράπηκαν σε φυγή, ο ένας με Ι.Χ.Ε. όχημα και ο δεύτερος με το σκάφος.

Οι λιμενικοί εντόπισαν λίγο αργότερα τον οδηγό του ταχυπλόου σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι, ενώ ο οδηγός του οχήματος αναζητείται.

Από την Λιμενική Αρχή Χερσονήσου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω σκάφος, καθώς επίσης αλιευτικά εργαλεία και ποσότητες αλιευμάτων που βρέθηκαν εντός αυτού.

Σχόλια