Ειδήσεις

Σοκάρει το video με λιπόθυμους από υπερβολική δόση

Ένα μήνα σχεδόν μετά το περιστατικό που σόκαρε με τη σκληρότητα του, όταν ένα ζευγάρι ενηλίκων απαθανατίστηκε λιπόθυμο από υπερβολική δόση στο αυτοκίνητο του με ένα νήπιο στο πίσω κάθισμα, δύο ακόμη ενήλικοι έγιναν πρωταγωνιστές σε ένα viral δράμα στο Τενεσί.

Συνέβη ξανά. Ένα μήνα σχεδόν μετά το περιστατικό που σόκαρε με τη σκληρότητα του, όταν ένα ζευγάρι ενηλίκων απαθανατίστηκε λιπόθυμο από υπερβολική δόση στο αυτοκίνητο του με ένα νήπιο στο πίσω κάθισμα, δύο ακόμη ενήλικοι έγιναν πρωταγωνιστές σε ένα viral δράμα στο Τενεσί.

Ένας άντρας και μια γυναίκα κείτονται αναίσθητοι από υπερβολική δόση οπιούχων στο πεζοδρόμιο της πόλης του Μέμφις. Αυτή τη φορά ο "παραδειγματισμός" δεν είναι κάποιες φωτογραφίες αλλά ένα βίντεο που ανέβασε σε live-stream στο Facebook ο χρήστης Courtland Garner.

Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της πόλης, αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο τοπικό τηλεοπτικός σταθμός WREG-TV. Στο βίντεο που έχει διάρκεια οκτώ και κάτι λεπτών ο Garner γελάει, κάνει πλάκα εις βάρος των "πρωταγωνιστών" του ενώ άλλοι περαστικοί χαζεύουν το "θέαμα".

"Έκαναν παιδιάστικα πράγματα. Ήταν γελοίοι, ένα θέαμα, δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα γέλια μου. Αυτοί οι άνθρωποι φταίνε για την κατάντια τους. Είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα θα δουν αυτό το περιστατικό που ανέβασα και, ξέρετε τι θα πουν; Δεν θέλω να είμαι τόσο ηλίθιος, δεν θα κάνω αυτά τα ναρκωτικά" είπε σε συνέντευξη του ο Garner.

Το Μέμφις είναι μία ακόμη πόλη της Αμερικής με αυξητική τάση σε περιστατικά θανατηφόρας υπερδοσολογίας, ειδικά σε χρήστες που έχουν καταναλώσει περισσότερες της μίας ουσίες, ανέφερε η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, Karen Morgan.

"Οι χρήστες τείνουν να πιστεύουν ότι οι ίδιοι κάνουν κάτι λάθος, ότι οι ίδιοι καταστρέφουν τον εαυτό τους. Ε λοιπόν, κάνουν λάθος. Οι εγκέφαλοι τους έχουν εκφυλιστεί από τη χρήση συνθετικών ουσιών" σχολίασε.

Το video έχει προκαλέσει αντιδράσεις για την αναγκαιότητα ή όχι της ανάρτησης του στο κοινωνικό δίκτυο και κυρίως τον αμφίσημο χαρακτήρα του. Παραδειγματισμός; Περίγελος; Τίποτα από τα δύο; Μήπως και τα δύο; Τα θύματα της μάστιγας από συνθετικά οπιοειδή που σαρώνει δεν μπορούν να γνωρίζουν.

Στο Οχάιο, ένα μήνα πριν

Ένα μικρό αγόρι κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου ήσυχο, φορώντας ένα μπλουζάκι με δεινοσαύρους, την ώρα που στις δύο μπροστινές θέσεις οι γονείς του είναι αναίσθητοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Αυτή είναι η εικόνα που έχει σοκάρει και εξοργίσει τις τελευταίες 24 ώρες το διαδίκτυο, αναρτούμενη από την σελίδα της πόλης στο East Liverpool και τραβηγμένη από τη δημοτική αστυνομία του Οχάιο. Πριν σπεύσουν κάποιοι να κατηγορήσουν την ανάρτηση αυτή, η λεζάντα της εξηγεί ότι ο λόγος που μοιράστηκε μια τέτοια εικόνα, είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η προειδοποίηση...

"Το θεωρούμε αναγκαίο να δείξουμε την άλλη πλευρά των ναρκωτικών. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουμε η φωνή αυτών των παιδιών που βρίσκονται στη μέση αυτού του απαίσιου χαμού", αναφέρεται στο post.

"Το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει αλλά ελπίζουμε πως αυτή η ιστορία μπορεί να πείσει άλλους χρήστες να το σκεφτούν ξανά πριν κάνουν στον εαυτό τους μία ένεση με αυτό το δηλητήριο ενώ έχουν ένα παιδί υπό την κηδεμονία τους".

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια