Ειδήσεις

Σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης, οι εκτιμήσεις για την Ελλλάδα

Σήμερα, Παρασκευή στις 12:00 αναμένεται η Ακαδημία των βραβείων Νόμπελ, να ανακοινώσει το φετινό νικητή για το Νόμπελ Ειρήνης.

Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να έχει αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς το βραβείο διεκδικούν και είναι πολύ πιθανό να πάρουν οι νησιώτες κάτοικοι της Λέσβου, που με αυτοθυσία στάθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες.

Ο ψαράς Στρατής Βαλαμιός, που με τη βάρκα του πάλευε στα κύματα του Αιγαίου να σώσει ανθρώπινες ψυχές κυνηγημένες από τον πόλεμο και τη φτώχια. Και οι γιαγιάδες της Λέσβου, με την κυρία Μηλίτσα Καμβύση, που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με την έλευση των προσφύγων στο νησί τους, τους αγκάλιασαν και τους περιποιήθηκαν σαν αληθινές μανάδες.

Οι φετινές υποψηφιότητες είναι πολλές,φτάνουν μάλιστα τις 376.

Από τα 228 φυσικά πρόσωπα και τις 148 οργανώσεις που διεκδικούν το  Νόμπελ Ειρήνης, ξεχωρίζουν εκτός των Ελλήνων,η ομάδα διάσωσης White Helmets από την Συρία,

η καγκελάριος Μέρκελ για την στάση που τήρησε στο προσφυγικό καθώς και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Επίσης ξεχωρίζουν οι "αρχιτέκτονες" του ειρηνευτικού σχεδίου στην Κολομβία καθώς και ο Κογκολέζος χειρούργος Ντένις Μουκγέγκε ο οποίος περιποιούνταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον εμφύλιο στην χώρα.

Από τη Νορβηγική Ακαδημία δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο οι στοιχηματικές εταιρίες, που έχουν μπει δυνατά στο παιχνίδι, δίνουν τη χαμηλότερη απόδοση στους Έλληνες νησιώτες, γεγονός που μεταφράζεται οτι η Ελληνική συμμετοχή έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να αποσπάσει το βραβείο.

Σχόλια