Ειδήσεις

Αμαύρωσαν τον Κούλε με γκράφιτι και συνθήματα

Άγνωστοι, σε ώρες προφανώς που δεν ήταν αντιληπτοί, θέλησαν να αμαυρώσουν μέρος του μνημείου, για το οποίο έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά.

Ο επιβλητικός Κούλες άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες επισήμως τις πύλες του και πάλι, μετά από 5 και πλέον χρόνια, έτοιμος να ξεναγήσει τους ντόπιους και ξένους στον θαυμαστό κόσμο του. Ωστόσο το μάτι του επισκέπτη καθώς φθάνει στην είσοδο του ιστορικού μνημείου είναι γκράφιτι που κυριαρχούν στην δεξιά πλευρά του τοιχίου.

Άγνωστοι, σε ώρες προφανώς που δεν ήταν αντιληπτοί, ζωγραφίζοντας και γράφοντας συνθήματα, θέλησαν να αφήσουν το στίγμα τους και να αμαυρώσουν μέρος του μνημείου, για το οποίο όλο αυτό το διάστημα έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά και έχουν δουλέψει δεκάδες επιστήμονες αρχαιολόγοι και τεχνίτες για να την αναστήλωση του.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο  neakriti.gr προκαλούν ποικίλα σχόλια.

Φεύγω όμως αυτό δεν είναι αντίο, θα συναντηθούμε ξανά όταν γκρεμίσουν τον τοίχο, μαζί του και όλους τους υπόλοιπους" κυριαρχούν  στο μνημειο.

Από την αρχαιολογία Ηρακλείου τονίζεται ότι τα γκράφιτι αυτά δεν είναι καινούρια και έχει σταλεί ήδη αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού για τηναπομάκρυνση τους και πλήρη αποκατάσταση του μνημείου

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΕ

Ωστόσο ο αναγνώστης του neakriti.gr τονίζει ότι έτυχε να βρεθεί και στην τελετή των εγκαινίων και είχε παρατηρήσει ότι δεν είχε αμαυρωθεί το μνημείο στο συγκεκριμένο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ανεξάρτητα από το χρόνο, τα γκράφιτι αυτά ποτελούν την πρώτη αλλά κυρίως την τελευταία εικόνα που παίρνει μαζί του ο επισκέπτης αποχωρώντας από το ενετικό φρούριο, σήμα κατατεθέν του Ηρακλείου, πολιτιστικό στολίδι της Κρήτης που παραμένει αγέρωχο όλα αυτά τα χρόνια και κάποιοι επέλεξαν να αφήσουν μία διαφορετική άσχημη πινελιά πάνω του.

Β.Μ

Σχόλια