Ειδήσεις

Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για την ΥΠΑ

Ψηφίστηκε απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, το Νομοσχέδιο για τη "Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας", με τις ψήφους της δικομματικής πλειοψηφίας και της Ένωσης Κεντρώων, ως γνωστόν είναι εκ των προαπαιτουμένων για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Καταψήφισαν, ωστόσο η ΝΔ, η ΧΑ και το ΚΚΕ, ενώ "παρών" δήλωσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, και το Ποτάμι.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με επίκεντρο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου διασταύρωσαν τα ξίφη τους, διατηρώντας υψηλούς τους τόνους στην πολιτική σκηνή. Πρόκειται για ένα από τα φαιδρά νομοθετήματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Ν.Δένδιας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εγείρονται και σημαντικά θεσμικά ζητήματα, επικαλούμενες και σχετικές παρατηρήσεις που καταγράφονται σ την Εκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής (αναφορικά με τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών).

«Διαχειριστήκατε με φαυλότητα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», απάντησε ο κ. Χρ. Σπίρτζης, απορρίπτοντας στο σύνολό της την κρκτική που δέχεται.

Το Νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που ήταν ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο εισήχθη την Τετάρτη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές και ψηφίστηκε με τη διαδικασία του επείγοντος στην Ολομέλεια την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ενενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της, η Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας καλείται να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις του κλάδου των αερομεταφορών και να ασκήσει τον εποπτικό της ρόλο σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον, ιδίως μετά την εφαρμογή στην εσωτερική έννομη τάξη κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Αεροπορίας.

Σχόλια