default-image

"Έδωσαν τα χέρια" για τα Θρησκευτικά

Ελλάδα
"Έδωσαν τα χέρια" για τα Θρησκευτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχαν χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στη διαμάχη Εκκλησίας - Πολιτείας για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Συγκαταβατικοί φέρονται να εμφανίστηκαν απέναντι στις αιτιάσεις του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών που τον συνόδευαν τόσο ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, αλλά και ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου υποστήριξε πως «όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν, λύθηκαν», ενώ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος τόνισε πως «ο διάλογος συνεχίζεται, η Εκκλησία και η Πολιτεία προχωρούν ενωμένες», αλλά και ο Νίκος Φίλης ανέφερε πως «όπως όλα τα μαθήματα έτσι και τα Θρησκευτικά θα αξιολογηθούν και θα ακουστούν και οι απόψεις της Εκκλησίας».

Η θέση της Εκκλησίας

Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή στο θέμα, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νέου προγράμματος σπουδών, το οποίο φέρει στοιχεία θρησκειολογίας, σε μεγαλύτερο βαθμό και με διαφορετική μεθοδολογική προσέγγιση, σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο οι επικριτές του θεωρούν ότι είναι περισσότερο ομολογιακού χαρακτήρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News