default-image

Υπογράφτηκε η σύμβαση του Εργοτέλη με το Παγκρήτιο

Ποδόσφαιρο
Υπογράφτηκε η σύμβαση του Εργοτέλη με το Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γ.Σ. Εργοτέλης αναφέροντας ότι έπεσαν οι υπογραφές για τη χρήση του Παγκρητίου Σταδίου την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Όπως τονίζεται απέμεναν ορισμένες λεπτομέρειες μετά την συμφωνία που ουσιαστικά είχε επιτευχθεί από τον περασμένο Αύγουστο και μετά τη διευθέτησή τους, το θέμα έκλεισε και τυπικά.

Ο Εργοτέλης χαρακτηρίζει «αυστηρή» της σύμβαση επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται «δικαιολογημένα λόγω της ασυνέπειας της ΠΑΕ τα προηγούμενα χρόνια. Η σύμβαση προβλέπει πληρωμή σε μηνιαία βάση, με ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ για τους δύο πρώτους μήνες, καθώς και άμεση απαγόρευση χρήσης σε περίπτωση καθυστέρησης στην πληρωμή έστω και ενός μηνός. Αναλάβαμε επίσης την υποχρέωση να καλύψουμε την οφειλή του τμήματος μπάσκετ του Συλλόγου, ενώ η σύμβαση φέρει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ του Προέδρου μας, Γιώργου Βρέντζου, κάτι το οποίο δεν νομίζουμε να έχει συμβεί ποτέ άλλοτε σε παρόμοιες συμβάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια «σκληρή» αλλά δίκαια σύμβαση, η οποία επιτρέπει στην ποδοσφαιρική ομάδα του Εργοτέλη να προπονηθεί και να αγωνιστεί σε ένα στάδιο αντάξιο των στόχων και φιλοδοξιών του, με ένα κόστος ελκυστικό για τα δεδομένα του Παγκρητίου, αν και πολύ υψηλό για τα δεδομένα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας».

Επίσης, ο σύλλογος ευχαριστεί τη δημοτική Αρχή "για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και την ευκαιρία που έδωσαν, έστω και με πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, να αποδείξουμε ότι ο Εργοτέλης έχει μπει σε μια νέα εποχή, όπου η επανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος και της οικονομικής φερεγγυότητας αποτελεί βασικό μας μέλημα", ενώ ευχαριστεί και τον κ. Τσιράκο για την άψογη συνεργασία.

Κλείνοντας την ανακοίνωση, ο Γ.Σ. Εργοτέλης ζητάει συγνώμη στους δημότες για την οικονομική ασυνέπεια της ΠΑΕ τα προηγούμενα χρόνια ενώ υπόσχεται ότι θα είναι πλέον απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του:

«Νιώθουμε την υποχρέωση να απευθύνουμε μια μεγάλη και ειλικρινή ΣΥΓΝΩΜΗ στους δημότες του Ηρακλείου για την οικονομική ασυνέπεια της ΠΑΕ Εργοτέλης τα προηγούμενα χρόνια. Ως ΓΣ Εργοτέλης, δηλαδή  ως ερασιτεχνικό σωματείο, δεν έχουμε ούτε τη νομική ευθύνη αλλά ούτε την οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε τη σημαντική οφειλή της ΠΑΕ Εργοτέλης, δηλαδή της επαγγελματικής ανώνυμης εταιρείας, η οποία βέβαια καλό θα είναι να μη ξεχνάμε ότι έχει καταβάλει σε διάφορους φορείς συνολικά για τη χρήση του Παγκρητίου πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι από εδώ και στο εξής, όποια νομική μορφή κι αν έχουμε, Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News