Ειδήσεις

Ειρηναίος, τι λέει για την "κόντρα" των θρησκευτικών

Στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν, όπως το μάθημα των Θρησκευτικών, τάσσεται και η Εκκλησία της Κρήτης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Σύγκρουση για τα θρησκευτικά

Μετά την ανοιχτή στήριξη προς την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που παρείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, οι Ιερές Μητροπόλεις που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ξεκαθαρίζει πως ταυτίζεται απόλυτα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον τρόπο που αντιμετώπισε το «σημαντικό και λεπτό αυτό θέμα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Απολύτως συμφωνώ μαζί σας και χαίρω για την αντιμετώπισιν του θέματος τούτου από την δική Σας πλευρά. Είμαι απολύτως μαζί σας!».

Η ταύτιση Αθήνας και Κρήτης για το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ένα μόνο από τα ζητήματα στα οποία θα ακολουθήσουν οι δύο Εκκλησίες κοινή στρατηγική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης έχουν προγραμματίσει για τα μέσα Νοεμβρίου σειρά συναντήσεων, ώστε να χαραχτεί κοινή στρατηγική για πολλά εκκλησιαστικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Τσίπρας-Ιερώνυμος "παρεξήγηση ήταν και λύθηκε"

Σχόλια