default-image

Βγήκαν με άλογα στους δρόμους για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Ελλάδα
Βγήκαν με άλογα στους δρόμους για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ ξεκίνησε νωρίς το πρωί το «Καραβάνι της Υγείας» και περνώντας από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός».

Η πορεία των εργαζομένων θα καταλήξει στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας, μέσω της Πανεπιστημίου και Γ' Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι κλείνουν την μία λωρίδα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους.

Την πορεία ξεκινούν δύο άλογα, μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και, όπως λένε οι εργαζόμενοι, με αυτό τον τρόπο θέλουν να αναδείξουν τα προβλήματα διακομιδής των ασθενών.

Ήδη από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε το μεγάλο πανό των διαδηλωτών, που τιμητική θέση έχει για ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το πανό δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο δασκάλου να κρατάει μια βίτσα και να δείχνει προς τον πράσινο σχολικό πίνακα τις θέσεις προσωπικού από τον Δεκέμβριο του 2015 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016 καθώς και τη χρηματοδότηση της ίδιας περιόδου.

Φυσικά «μαθητές» του είναι άνθρωποι του χώρου της Υγείας και πολιτικοί ενώ στην πρώτη θέση κάθεται ο κ. Πολάκης όπου πάνω από τους μαθητές γραφεί «Διάλυση του ΕΣΥ, Πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι» και στο τέλος του πανό με μεγάλα γράμματα οι εργαζόμενοι γράφουν «Για την Καρέκλα Ρε Γαμώτο». 

Το «Καραβάνι της Υγείας» έχει συμβολικό χαρακτήρα μιας και με πορεία οι υγειονομικοί και εργαζόμενοι των Δημόσιων Νοσοκομείων θέλουν να δείξουν τα σοβαρά προβλήματα του χώρου.

Οι υγειονομικοί ζητούν:

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων.

- Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών στα αρχικά επίπεδα.

- Όχι στην κατάργηση του ειδικού μισθολογίου. Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες.

- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων.

- Επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για «ασύστολα ψεύδη» και «επικοινωνιακά τεχνάσματα» αναφορικά με τις προσλήψεις στο ΕΣΥ αλλά και τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Ανακοίνωση ΠΟΕΔΗΝ: 

«Τσίπρας και Κυβέρνηση πατάνε επί πτωμάτων

Ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του «πατάνε επί πτωμάτων» για να πετύχουν να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας. «Για την καρέκλα ρε γαμώτο».

Θέλουν να προκάμουν να εγκαθιδρύσουν το κράτος ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό και καθημερινά καθαιρούν παράνομα δεκάδες Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων με αποφάσεις Διοικητών, αν και απαγορεύεται, τοποθετώντας κομματικά αρεστούς. Δικός τους Νόμος είναι ο Ν.4369/2016 που προβλέπει ότι τα υπηρεσιακά στελέχη συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων έως τις επιλογές από αρμόδια Συμβούλια Κρίσης.

Πεθαίνουν οι άνθρωποι εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ και το τρίο της συμφοράς (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης), «πουλάει» τσαμπουκά και ψέματα.

Πάλι ανακοίνωσαν προσλήψεις.

Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε στα Νοσοκομεία. Επί των ημερών του κου Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων (συνολικά τα έτη των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 20.000).

Για να ξεχάσει ο κόσμος τον κο Καλογρίτσα, για να φτιάξουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού ότι δήθεν διώχνουν τους κακούς δημοσιογράφους των διαπλεκόμενων καναλιών και προσλαμβάνουν Νοσηλευτικό Προσωπικό, ψεύδονται ασυστόλως.

Αυτή τη φορά έδωσαν και επισημότητα. Για να γίνουν πιστευτοί οργάνωσαν σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Τι ανακοίνωσαν;

Μια τρύπα στο νερό.

4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας από τα λεφτά των καναλιών (48,8 εκατ.ευρώ).

Μέγα ψέμα!!!

Τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των Μνημονίων. Ο κος Τσίπρας για επικοινωνιακούς λόγους τάζει τα εν λόγω χρήματα σε ένα σωρό κοινωνικές δράσεις, καθώς επίσης και στα Νοσοκομεία. Εάν αξιολογήσει κανείς τις κοινωνικές δράσεις που συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ ο κος Τσίπρας, κοστίζουν πάνω από 2δις ευρώ!!!

Για τέτοιες μπαρούφες μιλάμε!!!

• Ο κος Τσίπρας πέρυσι (2 Απρίλη 2015) εξήγγειλε έξω από το Υπουργείο Υγείας 4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία οι οποίοι θα προλαμβάνονταν εντός του έτους 2015. Δεν έγινε καν η προκήρυξη.

• Στην Θεσσαλονίκη (10/9/2016) από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία. Δεν έγινε καν η προετοιμασία για τις προκηρύξεις. Βαπτίζει δική του προκήρυξη, την προκήρυξη 950 θέσεων που είχε εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση, εκ της οποίας προσλήφθηκαν μόνο 530 υπάλληλοι. Τον καταλαβαίνουμε τον κο Τσίπρα. Μόνο αυτές έχει να επιδείξει.

Τώρα άρχισε τις εκπτώσεις.

Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις πέρυσι, οι 10.000 προσλήψεις από την ΔΕΘ, συρρικνώθηκαν σε 4.000 γιαλαντζί θέσεις κοινωφελούς εργασίας.

Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας είναι επιδοτούμενες εξ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια (προγράμματα ΕΣΠΑ), δεν καλύπτουν βάρδιες και αργίες και ο μισθός τους είναι 500 ευρώ το μήνα.

Είναι ψέματα το νούμερο (4.000) και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εν λόγω προσλήψεων (Ιανουάριος 2017) για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Θα προσληφθούν περίπου 500 τελικά (τόσοι αναλογούν στα Νοσοκομεία) και στη καλύτερη των περιπτώσεων το καλοκαίρι του έτους 2017 (εάν ξεκινούσαν οι προκηρύξεις σήμερα).

Θυμίζουμε ότι ο κος Τσίπρας τον Ιούνιο του 2016 δεν ανανέωσε τις 5μηνες συμβάσεις 500 Νοσηλευτών κοινωφελούς εργασίας που υπηρετούσαν στα Νοσοκομεία, παρότι το διεκδικήσαμε με πολλές κινητοποιήσεις.

Ποια χρήματα λοιπόν των καναλιών τσαμπουνάνε, ότι πάνε στις προσλήψεις στα Νοσοκομεία οι κύριοι Τσίπρας, Πολάκης, Παππάς. Μας δουλεύουν διπλό γαζί!!!

Εάν έδιναν στα αλήθεια τα χρήματα των καναλιών θα έκαναν μόνιμες προσλήψεις ή προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Οι εκρηκτικές ανάγκες σε προσωπικό των Νοσοκομείων δεν καλύπτονται με ημίμετρα επικοινωνιακά. Ο κος Τσίπρας προσπαθεί να λύσει το μείζον πρόβλημα της στελέχωσης των Νοσοκομείων με ξεφτισμένα μπαλώματα.

40.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις.

Οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι εξαιτίας των ελλείψεων Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση στο κόσμο της. Έλεος!!!

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή είναι "copy paste" και κατά τον κο Πολάκη «κόπι πάστε» του Μνημονίου 3 (Ν.4336/2015).

Οι προσλήψεις ακολουθούν τον μνημονιακό κανόνα. Εφέτος (2016) για κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη και του χρόνου (2017) για κάθε 4 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη. Όμως επειδή τα δημοσιονομικά πάνε κατά διαβόλου και καραδοκεί ο κόφτης, ούτε αυτές οι ελάχιστες προσλήψεις υλοποιούνται.

Για να υλοποιηθεί η δέσμευση Τσίπρα για10.000 προσλήψεις, ή να ισορροπήσει το προσωπικό στον ίδιο αριθμό που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την προπροηγούμενη κυβέρνηση (παρέλαβε +7.695 υπαλλήλους), θα πρέπει να εξαφανιστούμε από προσώπου γης όλοι οι υπηρετούντες.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τα Νοσοκομεία στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2017 που είναι «κοπι πάστε κατά Πολάκη» του Μνημονίου 3, θα λάβουν το έτος 2017 την ίδια κρατική χρηματοδότηση με το έτος 2016. Εφέτος θα λάβουν 1.156 δις ευρώ μειωμένη κατά 350 εκ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2015.

Προβλέπεται μόνο η πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες επί των ημερών του κου Τσίπρα μήνα με τον μήνα αυξάνουν.

Δεκέμβριο 2015 931 εκατ.ευρώ

Απρίλιος 2016 1.121 δις ευρώ

Μάιος 2016 1,146 δις ευρώ

Ιούνιος 2016 1,184 δις ευρώ

Ιούλιος 2016 1.119 δις ευρώ.

Παρότι δόθηκαν 587 εκατ. ευρώ για πληρωμή ληξιπρόθεσμων από τη δόση της δανειακής σύμβασης της πρώτης Αξιολόγησης. Τέλος του έτους τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5δις ευρώ.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017 στο κεφάλαιο «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» αναφέρει γενικόλογα και αφηρημένα ότι έχουν προβλεφθεί δαπάνες 300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της παιδείας χωρίς όμως να αποτυπώνονται στο κεφάλαιο Δαπάνες ανά κατηγορία «Νοσοκομεία - ΠΕΔΥ».

Άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης.

Κόβει 350 εκατ.ευρώ κατ' έτος το 2016, 2017 από τα Νοσοκομεία σε σχέση με το έτος 2015 και τώρα στα ψέματα δίνει 300 εκ. ευρώ στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Προστασία.

Όποιος τομέα προκάνει!!! Στη πραγματικότητα κανένας!!!

Θα συνεχίσουν οι Ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι.

Ο Πολάκης που έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο με ένα νόμο συνεχίζει να είναι στην κοσμάρα του, βρίζοντας τους πάντες!!!

Πάνω από όλα τα προνόμια του Υπουργού.

Ο κος Τσίπρας κομπάζει από υπερηφάνεια για τον τσαμπουκαλή Υπουργό κο Πολάκη. Τον κάλεσε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για να δείξει ότι τον στηρίζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πια ότι ο Πολάκης λειτουργεί κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής.

Να τους χαιρόμαστε!!!».

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News