Ειδήσεις

Εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια λόγω του τυφώνα (video)

Τρόμο προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αφού o Mάθιου είναι ο πιο ισχυρός τυφώνας των τελευταίων χρόνων.17 οι νεκροί , οι Αμερικανοί αφήνουν τα σπίτια τους.

Ο Μάθιου, ο ισχυρότερος τυφώνας της Καραϊβικής εδώ και μια δεκαετία, χτύπησε τις Μπαχάμες μετά από καταστροφικές ζημιές στην Κούβα και την Αϊτή, αφήνοντας τουλάχιστον 17 νεκρούς στη Δομινικανή Δημοκρατία. Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενώ ,τρόμο προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αφού είναι ο πιο ισχυρός τυφώνας των τελευταίων χρόνων.

Δείτε την εικόνα του τυφώνα από το διάστημα

Ένα μεγάλο μέρος των περιοχών που έχουν πληγεί στην Αϊτή παραμένουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της κατάρρευσης μιας γέφυρας. Η πρόσβαση δεν αναμένεται να αποκατασταθεί πριν από το Σάββατο ή την Κυριακή. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 300.000 άνθρωποι στη χώρα χρειάζονται άμεσα βοήθεια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που ακύρωσε την επίσκεψή του στη Φλόριντα, όπου θα συμμετείχε σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες ότι ο τυφώνας Μάθιου είναι «μια σοβαρή καταιγίδα».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 17 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ

Φεύγουν μαζικά από τα σπίτια τους

Ο Ομπάμα κάλεσε τους κατοίκους να υπακούσουν τις οδηγίες για εκκένωση των πόλεων, και είπε ότι οι κυβερνήτες των Φλόριντα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Βόρειας Καρολίνας έχουν κηρύξει τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο τους επιτρέπει να κινητοποιήσουν την Εθνοφρουρά.

Η εκκένωση των νοτιοανατολικών παραλίων στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίστηκε σύμφωνα με το protothema.gr καθώς κάτοικοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους, εφοδιάζονταν με τρόφιμα και περίμεναν σε ουρές για βενζίνη, αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και κυβερνήτες πολιτειών της περιοχής προειδοποίησαν εκατομμύρια Αμερικανών να αφήσουν τα σπίτια τους ή να προετοιμαστούν για τον καταστροφικό τυφώνα Μάθιου.

Με ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα

Ο τυφώνας Μάθιου, που κατατάσσεται στη βαθμίδα 3 της πεντάβαθμης κλίμακας των τυφώνων (από την βαθμίδα 4, που ήταν αρχικά), συνοδεύεται από ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Νίκι Χέιλι, έχει διατάξει την εκκένωση των παραλίων, όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο. Περίπου ένα τέταρτο των κατοίκων αυτών αναμένεται να υπακούσει την οδηγία.

Άδειασαν τα σούπερ μάρκετ

Μερικά πρατήρια βενζίνης ξεπούλησαν, αλλά αξιωματούχοι της πολιτείας είπαν ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί για καμία σημαντική έλλειψη βενζίνης στα πρατήρια.

Στο Μαϊάμι, ένας υπάλληλος σουπερμάρκετ είπε ότι υπήρχε πολλή κίνηση στο μαγαζί και ότι αγοράζονταν νερό και κονσέρβες κυρίως, από φόβο του κόσμου ότι θα εγκλωβίζονταν στα σπίτια του.

Σχόλια