Ειδήσεις

Τσίπρας - Ιερώνυμος: Παρεξήγηση ήταν και λύθηκε

Mετά τη σύγκρουση Εκκλησία και υπουργείου Παιδείας για το θέμα των θρησκευτικών όπως όλα δείχνουν πέφτουν οι τόνοι. Από νωρίς το απόγευμα οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει για τη συνάντηση ήταν ότι στο Μαξίμου θα αναζητούσαν από κοινού τη «χρυσή τομή».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ο τελευταίος δήλωσε "έγινε μία συνάντηση, μιλήσαμε, λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις και ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχισθεί με την συνεργασία πολιτείας εκκλησίας" .

Όπως σημειώνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού "κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε επίσης ότι «λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις» και δήλωσε ευτυχής, επειδή, όπως ανέφερε, έγινε γόνιμος διάλογος, διευκρινίστηκαν πράγματα και οι συζητήσεις πρόκειται να συνεχιστούν. Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «Εκκλησία και Πολιτεία προχωράνε μαζί», ενώ το πρόγραμμα σπουδών θα καταρτιστεί έπειτα από συνεννόηση μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους ιεράρχες.

Προγράμματα με τα παλιά βιβλία

Τα νέα αναλυτικά προγράμματα θα εφαρμοστούν κανονικά με τα παλιά βιβλία που έχουν ήδη διανεμηθεί από πέρυσι στα σχολεία, υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το υπουργείο είναι πάντα ανοιχτό σε γόνιμο διάλογο.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος, καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ.Παπαγεωργίου.

Σχόλια