Ειδήσεις

Εισαγγελέας για τη θάλασσα... λυμάτων και πρόστιμο

Παρενέβη ο εισαγγελέας για τη ρύπανση με λύματα στο Ηράκλειο καθώς αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενώ έρχεται και πρόστιμο.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η διαρροή λυμάτων από αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης με συνέπεια να καταλήξουν στο χώρο της προβλήτας 6.

Η άμεση κινητοποίηση των αρχών απέτρεψε τα χειρότερα στο λιμάνι του Ηρακλείου που άρχισε να κατακλύζεται από λύματα εξαιτίας βλάβης που παρουσιάστηκε σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ. Τη διαπίστωση έκαναν πολίτες που είδαν ξαφνικά τη θάλασσα να αλλάζει χρώμα και ένιωσαν έντονη δυσωδία να κατακλύζει την περιοχή.

Κλιμάκιο του λιμενικού που έσπευσε στο σημείο διαπίστωσε τη θαλάσσια ρύπανση που είχε αρχίσει να απλώνεται στο χώρο της προβλήτας 6 και ειδοποίησαν τη ΔΕΥΑΗ προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της διαρροής.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΘΑΛΛΑΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΛΥΜΑΤΑ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ στο neakriti.gr είχε προκληθεί υπερχείλιση αγωγού της λόγω βλάβης σε ένα από τα 12 αντλιοστάσια ου βρίσκονται στα παραλιακά τμήματα του Ηρακλείου και μεταφέρουν τα λύματα στον βιολογικό.

Παρέμβαση εισαγγελέα και πρόστιμο

Η γρήγορη αποκατάσταση βλάβης έλυσε το πρόβλημα για το οποίο ωστόσο παρενέβη ο εισαγγελέας καθώς θαλάσσια ρύπανση αποτελεί ποινικό αδίκημα για το οποίο διενεργείται προανάκριση από το λιμενικό σώμα το οποίο αναμένεται να αποφασίσει και για το ύψος του προστίμου που αναμένεται να επιβληθεί.

Ρεπορτάζ : Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια