default-image

Λαχτάρησε πιλότος F-16 από τη Σούδα

Ελλάδα
Λαχτάρησε πιλότος F-16 από τη Σούδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιπέτεια για τους χειριστές ενος F-16 που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και ανήκει στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας .

Ο πιλότος του ελληνικού μαχητικού που έπαιρνε μέρος σε τακτική εκπαίδευση στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε της Ισπανίας, προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση .

Ο χειριστής σύμφωνα με το protothema.gr διαπίστωσε βλάβη στον κινητήρα, απέρριψε τις δεξαμενές καυσίμων και κατάφερε να προσγειώσει το μαχητικό με ασφάλεια.

Ο συναγερμός που σήμανε στο αεροδρόμιο ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία που είχε συμβεί τον Ιανουάριο του 2015 στην ίδια βάση: Τότε είχε συντριβεί έναν διθέσιο ελληνικό F-16, είχαν χάσει τη ζωή τους οι δύο Έλληνες χειριστές, είχαν σκοτωθεί εννέα Γάλλοι στρατιωτικοί και είχαν τραυματισθεί άλλοι είκοσι άνθρωποι.

Από τη Σούδα

Σημειώνεται ότι το F-16 που έκανε την αναγκαστική προσγείωση, ανήκει στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και μετέχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Λος Γιάνος, στο Αλμπαθέτε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News