default-image

Έπιασε τον θρυλικό Μπάνκσι; (video)

Κόσμος
Έπιασε τον θρυλικό Μπάνκσι; (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι έπιασε με την κάμερά της τον θρυλικό αόρατο καλλιτέχνη του δρόμου τον «διάσημο» Μπάνσκι στην Μελβούρνη. Το βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου και βγήκε στη δημοσιότητα από το κινητό της γυναίκας που λέγεται "Μία δείχνει έναν άνδρα ο οποίος με σπρέι ζωγραφίζει ένα τοίχο". 

Η μυστηριώδης φιγούρα που βάζει αμέσως κουκούλα εξαφανίζεται μόλις τον πλησιάζει η γυναίκα. Στο γράφιτι απεικονίζεται η Αυστραλή εθνικίστρια πολιτικός Πολίν Χάνσον και το έργο φέρει την υπογραφή του Μπάνσκι. 

Ο Μπάσνκι δεν έχει ποτέ συλληφθεί ενώ ζωγραφίζει τα γκράφιτί του και ούτε η ταυτότητά του έχει επιβεβαιωθεί. Στο βίντεο η γυναίκα τον κυνηγάει για να τον καταγράψει ενώ εκείνος προσπαθεί να της κρύψει την κάμερα. Δεν έχει εξακριβωθεί αν η υπογραφή είναι αυθεντική ή

αν το γκράφιτι ανήκει στον αόρατο καλλιτέχνη. 

Το γκράφιτι με την Αυστραλή πολιτικό η οποία τις τελευταίες μέρες είπε: «Σταματήστε την μουσουλμανική μετανάστευση πριν γίνουμε Βρετανία». Στο γράφιτι ο καλλιτέχνης του δρόμου την ρωτάει «Σε παρακαλούμε εξήγησε».

Ποιος είναι ο γνωστός - άγνωστος Μπάνσκι

Ο μυστηριώδης Βρετανός Μπάνκσι είναι η πιο ανατρεπτική περσόνα της street art, ένας «αντάρτης του δρόμου και της τέχνης». Με τα στένσιλ εργαλεία του, τις μπογιές  και το θράσος του κατάφερε να συνδέσει το... ψευδώνυμό του με την τέχνη του γκράφιτι τα τελευταία δέκα χρόνια και να γίνει διάσημος διατηρώντας ωστόσο την ανωνυμία του.

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι τα σχέδιά του έχουν απροκάλυπτη πολιτική άποψη, που στρέφεται εναντίον του καπιταλισμού, του καταναλωτισμού, του ρατσισμού και του συγκεντρωτισμού. «Λένε ότι το γκράφιτι τρομάζει τους ανθρώπους και αποτελεί δείγμα κοινωνικής παρακμής. Είναι ψέμα. Πρόκειται για μια μορφή τέχνης που κρύβει κινδύνους μόνο για τους πολιτικούς, τα στελέχη των διαφημιστικών και τους γκραφιτάδες» έχει δηλώσει ο ίδιος.

Πέρα από το γκράφιτι, έχει εκδώσει βιβλία και έχει εκθέσει έργα του σε γκαλερί της Νέας Υόρκης. Η Αντζελίνα Τζολί μάλιστα έχει αποκτήσει κάποιο από αυτά. Το ταλέντο ωστόσο του δεν εξαντλείται εκεί, μιας και το 2010 γύρισε την ταινία Banksy: Η Τέχνη στο Δρόμο με πρωταγωνιστές τους μεγαλύτερους street artists του κόσμου. Σε αυτήν εμφανίζεται και ο ίδιος, φορώντας πάντα την κουκούλα του. Το φιλμ διεκδίκησε μέχρι και Όσκαρ εκείνη την κινηματογραφική χρονιά.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News