default-image

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπεξαίρεση "μαμούθ" από τη Νεάπολη

Κρήτη
Αναβλήθηκε η δίκη για την υπεξαίρεση "μαμούθ" από τη Νεάπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον ερχόμενο Ιούνιο αναβλήθηκε η εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης της υπεξαίρεσης «μαμούθ» από τα ταμεία του πρώην Δήμου Νεάπολης Λασιθίου, η οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Στο εδώλιο επρόκειτο να καθίσει την Τετάρτη (5/10) η 49χρονη πρώην ειδική ταμίας του καποδιστριακού Δήμου Νεάπολης, η οποία τον Οκτώβριο του 2014 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών, καθώς φέρεται να υπεξαίρεσε από τα δημοτικά ταμεία ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ωστόσο, η 49χρονη Λασιθιώτισσα δεν προσήλθε στο Δικαστήριο για λόγους υγείας, με αποτέλεσμα το το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αναβάλει τη δίκη για τις 7 Ιουνίου του 2017.

Σημειώνεται ότι η καταδικασθείσα για την πολύκροτη υπόθεση, είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, εδώ και λίγους μήνες, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της μέχρι το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.

Η αθώωση των "5"

Υπενθυμίζεται ότι εκτός της πρώην ειδικής ταμία του Δήμου Νεάπολης, η οποία ήταν και η βασική κατηγορούμενη της πολύκροτης υπόθεσης, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχαν καθίσει τότε άλλα πέντε άτομα. Όλα τους σχετίζονταν με τον πρώην δήμο Νεάπολης. 

Ο ένας εξ' αυτών ήταν ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης. Εκτός του κ. Καστρινάκη, κατηγορούμενοι ήταν ακόμη τέσσερα στελέχη υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης. Τόσο ο πρώην Δήμαρχος, όσο και τα τέσσερα πρώην στελέχη του Δήμου, απαλλάχθηκαν των κατηγοριών τους.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News