Ειδήσεις

Ενώνουν δυνάμεις για το μέλλον του Λασιθίου

Μάχη για την ένταξη νέων αναπτυξιακών έργων και μελετών για χρηματοδότηση δίνουν αυτοδιοικητικοί στο Λασίθι.

Μάχη για την ένταξη νέων αναπτυξιακών έργων και μελετών για χρηματοδότηση είτε μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δίνουν αυτοδιοικητικοί στο Λασίθι, με την Αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη να συγκαλεί σύσκεψη για το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου, παρουσία των Δημάρχων και στελεχών του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Μεγαλύτερη οικονομική πίτα στη κατανομή χρηματοδοτήσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης διεκδικούν αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης με στόχο τόσο τη δρομολόγηση νέων έργων και την εκπόνηση νέων μελετών όσο και την υλοποίηση των έργων που έχουν βαλτώσει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Αγαπάκη, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης διεκδικεί φέτος από το υπουργείο 8 εκατομμύρια για μελέτες εκ των οποίων τα 4 περίπου εκατομμύρια αφορούν το Νομό Λασιθίου.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Πελαγία Πετράκη παρουσία Δημάρχων και στελεχών του ΟΑΚ τέθηκαν επί τάπητος οι προτεραιότητες έργων και μελετών.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου δίνει βάρος στην ένταξη για χρηματοδότηση του ώριμου έργου Καλό Χωριό - Γέφυρα Φρουζή, στην ωρίμανση μελετών των υπόλοιπων τμημάτων του ΒΟΑΚ και στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης ύδρευσης, τα οποία αποτελούν συνοδά έργα του Φράγματος Αποσελέμη.

Όπως εκτιμά ο Αντώνης Ζερβός, το νερό του Φράγματος Αποσελέμη θα καθυστερήσει αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσει σε Ελούντα, Σίσι, Μίλατο και Κριτσά, καθώς εκκρεμεί η έγκριση της μελέτης κατασκευής δικτύων αλλά και η εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια