default-image

Δίκη Κατσούλη:απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του 35χρονου

Κρήτη
Δίκη Κατσούλη:απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του 35χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ένας εκ των καταδικασθέντων για τη φονική συμπλοκή που στοίχισε τη ζωή του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς Κώστα Κατσούλη το Σεπτέμβριο του 2014.Το μοιραίο επεισόδιο είχε συμβεί  στο γήπεδο του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Ο 35χρονος Ηρακλειώτης, που κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισηςείναι ο μοναδικός καταδικασθείς της υπόθεσης που βρίσκεται στη φυλακή μέχρι σήμερα. Ο συγκεκριμένος φίλαθλος του Ηροδότου, ο οποίος παραμένει κρατούμενος τα τελευταία δύο χρόνια, είχε κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. Ειδικότερα, ο 35χρονος καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, για τις πράξεις της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της συμπλοκής, σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Δίκη Κατσούλη: Ξανά στο εδώλιο ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έρχεται, λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από την ημέρα που ο αδικοχαμένος 47χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Αθηνών

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΒΗΣΕ Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Ο 35χρονος είναι το ένα από τα δύο άτομα τα οποία καταδικάστηκαν από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση, χωρίς η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο έτερος οπαδός του Ηροδότου, ο οποίος συνέχισε να βρίσκεται στη φυλακή και μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ήταν ένας 29χρονος.

Ο τελευταίος, ωστόσο, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.

Ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: Πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Η δίκη για την υπόθεση του Κώστα Κατσούλη διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015 μέχρι τις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Εκτός του 35χρονου και του 29χρονου, υπήρχαν άλλοι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι, ηλικίας 27, 30 και 37 ετών. Το Δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή και των τριών από την

 κατηγορία της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Κατσούλη.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος κατηγορούμενος αθωώθηκε απ' όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονταν. Όσον αφορά στο συγκατηγορούμενό του, ηλικίας 27 ετών, αυτός επίσης απαλλάχθηκε από τις κακουργηματικές κατηγορίες και κρίθηκε ένοχος μόνο για πλημμέλημα, καθώς είχαν βρεθεί στο σπίτι του φυσίγγια και μια ξιφολόγχη. Επίσης, το Δικαστήριο καταδίκασε τον 27χρονο σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ, με αναστολή.

Τέλος, αναφορικά με τον 37χρονο, ο οποίος επίσης αθωώθηκε για τη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη στον Κατσούλη, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος άλλου φιλάθλου του Εθνικού και για συμπλοκή, με την έφεσή του να έχει, ωστόσο, αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι αποφυλακίζεται και αυτός.

Σημειώνεται, πάντως, ότι για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο θα πρέπει να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Τέλος, αναφορικά με το μικρότερο των κατηγορουμένων, έναν 25χρονο - ο οποίος κατηγορείτο μόνο για συμπλοκή και ήταν ο μόνος ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί - το Δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Η μοιραία 15η Σεπτεμβρίου

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά, κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες του Ηροδότου και του Εθνικού, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2014, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, μια μερίδα οπαδών των γηπεδούχων έφυγε από την κερκίδα από την οποία παρακολουθούσε το παιχνίδι και μετέβη στην απέναντι εξέδρα, όπου - μεταξύ άλλων - βρίσκονταν οι φίλαθλοι του Εθνικού.

Αρχικά, δύο από τους φίλους του Ηροδότου επιχείρησαν να κατεβάσουν μια σημαία που είχαν "κρεμάσει" οι φίλαθλοι του πειραιώτικου σωματείου. Εκδιώχθηκαν, ωστόσο, από ανθρώπους του Ηροδότου, οι οποίοι προσπάθησαν να προστατεύσουν τους οπαδούς των φιλοξενουμένων. Δυστυχώς, όμως, τα επεισόδια δε σταμάτησαν εκεί. Μια πολυπληθέστερη ομάδα ατόμων που έφτασε στη συγκεκριμένη κερκίδα, ερχόμενη από την εξέδρα των φανατικών οπαδών του Ηροδότου, επιτέθηκε σε κάποιους από τους φιλάθλους του Εθνικού. Ο Κώστας Κατσούλης δεν ήταν ο μόνος φίλος των Πειραιωτών ο οποίος τραυματίστηκε. Ήταν, ωστόσο, ο μοναδικός από τους τραυματίες που διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Τις επόμενες ώρες, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του 47χρονου Κατσούλη, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Όπερ και εγένετο. Ο άτυχος φίλαθλος διακομίστηκε με C-130 στην Αθήνα. Εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Εκεί, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, ο Κώστας Κατσούλης έδωσε άνιση μάχη με το θάνατο, από τον οποίο νικήθηκε τελικά στις 29 Σεπτεμβρίου του 2014.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News