default-image

Καρκινοπαθής: "Ζω με δανεικά, ζητώ το επίδομά μου"

Κρήτη
Καρκινοπαθής: "Ζω με δανεικά, ζητώ το επίδομά μου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκινοπαθής ζει με δανεικά από τον Αύγουστο καθώς η γραφειοκρατία ή η αδράνεια των υπηρεσιών μετά την επανεξέτασή της από τα ΚΕΠΑ για την πορεία της ασθένειας και της αναπηρίας της στερεί το ποσό που της καταβάλλεται για να ζήσει.

''Αντιστέκομαι στον καρκίνο από το 2011 αλλά σκοντάφτω στις επιτροπές και στη γραφειοκρατία'' λέει η ίδια μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο9,84.

Η πρώτη γνωμάτευση της έδινε ποσοστό αναπηρίας  80% ενώ στον επανέλεγχο αυτό κατέβαινε στο 67% κι 50%.

''Από το Αύγουστο του 2015 περιμένω την καταβολή του ποσού που μου αναλογεί ως βοήθεια, καθώς αδυνατώ να δουλέψω'' προσθέτει, ''αλλά μέχρι σήμερα ο λογαριασμός είναι άδειος κι εγώ δανείζομαι από συγγενείς και φίλους για να ζήσω, αφού δεν μπορώ να δουλέψω''.

Πρόβλημα για την ίδια και η ασφαλιστική της κάλυψη καθώς αυτή συνδέεται με τις οικονομικές απολαβές και με απόφαση του προϊσταμένου των διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος καλύπτεται μόνο για τέσσερεις μήνες και μόνο για τις καρκινικές εξετάσεις.

Απάντηση του ΙΚΑ: Μέχρι το Νοέμβριο η λύση

Με παρέμβαση του σταθμού στον προϊστάμενο των διοικητικών υπηρεσιών  Νίκο Ροκαδάκη, εδόθη η υπόσχεση της διευθέτησης του θέματος το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2016.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News