default-image

Αεροδρόμιο Ηρακλείου, ούτε αναβάθμιση ούτε "λίφτινγκ" προς το παρόν

Κρήτη
Αεροδρόμιο Ηρακλείου, ούτε αναβάθμιση ούτε "λίφτινγκ" προς το παρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε άλλο παρά κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται το έρμο "λίφτινγκ" αναβάθμισης του αεροδρομίου Ηρακλείου που είναι στα σκαριά εδώ και χρόνια! Οι συζητήσεις, οι επαφές και τα ραντεβού των τοπικών φορέων συνεχίζονται, αλλά χειροπιαστό αποτέλεσμα δεν προκύπτει μέχρι τώρα. Δεν προέκυψε ούτε χθες, αφού οι νέες επαφές του δημάρχου Ηρακλείου, αντιδημάρχων και του περιφερειάρχη στην Αθήνα και στην ΥΠΑ δεν έβγαλαν... είδηση!

Νεότερο επί του πρακτέου κατά τη χθεσινή συνάντηση των τοπικών φορέων με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, δεν προέκυψε. Μείναμε πάλι στα όμορφα λόγια, και στις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις περί καλής διάθεσης για αγαστή συνεργασία.

Βέβαια δεν περιμέναμε, είναι η αλήθεια, και κάποια μεγάλη είδηση, μιας και ο διοικητής της ΥΠΑ ανέλαβε πολύ πρόσφατα τα καθήκοντά του και έπρεπε να ενημερωθεί από την αρχή...

Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη και κ. Γιάννη Ρασούλη, αντίστοιχα, συναντήθηκε με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο για το ζήτημα της αναβάθμισης του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης".

Στη συνάντηση έγινε εκ νέου συζήτηση για τα γνωστά αιτήματα της Λότζιας. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος ζητάει την παραχώρηση έκτασης 43 στρεμμάτων μπροστά από την 126 Σ.Μ., προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης των λεωφορείων, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Το αίτημα έχει υποβληθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο και συναινεί και έχει προχωρήσει στην παραχώρηση της έκτασης στην ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξέφρασε απλώς μια καλή διάθεση για το θέμα της παραχώρησης της έκτασης, αλλά λόγω και της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων επιφυλάχθηκε να δεσμευτεί ρητά για οτιδήποτε.

Θυμίζουμε επίσης ότι, στο πλαίσιο της πολεοδομικής παρέμβασης που σχεδιάζεται στην περιοχή του αεροδρομίου, ο Δήμος Ηρακλείου ζητά να παραχωρηθεί έκταση της πρώην ΜΟΜΑ, προκειμένου να δημιουργηθεί υπόγεια παράκαμψη επί της λεωφόρου Ικάρου. Και επ' αυτού, λόγω ανετοιμότητας της νέας διοίκησης της ΥΠΑ, δεν προέκυψε χθες κάτι συγκεκριμένο ή νεότερο.

Εποικοδομητική συνάντηση

Επί της ουσίας μιλάμε δηλαδή για μια συνάντηση που δεν έβγαλε κάτι καινούργιο, αλλά αναλώθηκε στα γνωστά...

Στο Δήμο Ηρακλείου, πάντως, θέλησαν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, κάνοντας λόγο για μια θετική, εποικοδομητική συνάντηση.

Για του λόγου το αληθές, στη σχετική ανακοίνωση της Λότζιας αναφέρεται: «Εποικοδομητική συνάντηση με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, είχαν την Τρίτη (σ.σ. χθες) 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Το θέμα της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ.κ. Γιάννης Αναστασάκης και Γιάννης Ρασούλης αντίστοιχα, ήταν η αναβάθμιση του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης". Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της έκτασης 43 στρεμμάτων της πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας - κάτι που, όταν συμβεί, θα αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου»...

Το μπαράζ επαφών στην Αθήνα πάντως έχει συνέχεια και σήμερα. Ειδικότερα, με φόντο το αίτημα παραχώρησης τμήματος της έκτασης του στρατοπέδου Μπετεινάκη για τη δημιουργία σχολείου στην περιοχή του Καρτερού, σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στο δήμαρχο Ηρακλείου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους με το διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, υποστράτηγο κ. Γεώργιο Σταθιά...

Στην Κρήτη μετά τις 20 Οκτώβρη Γενικός γραμματέας Υποδομών

Εντωμεταξύ, συνάντηση για την προώθηση των έργων υποδομής και ανάπτυξης της Κρήτης είχε χθες στην Αθήνα στο υπουργείο Υποδομών ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με το γ.γ. Γιώργο Δέδε. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το ΒΟΑΚ, το δρόμο Μεσαράς - αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου - όπως επίσης και για όλα τα έργα του νησιού αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μάλιστα, για τα έργα που αφορούν στο νησί και υπάγονται στο υπουργείο, ο κ. Δέδες διαβεβαίωσε τον κ. Αρναουτάκη ότι θα έρθει στην Κρήτη μετά τις 20 Οκτωβρίου και θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News