Ειδήσεις

Από την Ιεράπετρα στη... Μόσχα το Γκίνες της χωριάτικης

Ιούνιος 2010 και οι 300 εθελοντές αλλά και κάτοικοι της Ιεράπετρας, πανηγυρίζουν ένα μοναδικό επίτευγμα, αφού παρασκεύασαν τη μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα στον κόσμο βάρους 13 τόνων και  417 κιλών… Με την  Ιεράπετρα να γράφεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το δημιούργημά της…

Έξι χρόνια αργότερα οι Ρώσοι έμελλε να μας βάλλουν τα γυαλία, καθώς έκαναν την προσπάθεια να καταρρίψουν το ρεκόρ της Ιεράπετρας και τα κατάφεραν… παρασκεύασαν στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας, μία ακόμα μεγαλύτερη χωριάτικη, η οποία ζύγιζε αυτή τη φορά, είκοσι τόνους και 100 κιλά. Ενώ ούτε 100... ούτε 200 αλλά 1000 εθελοντές συνέβαλλαν στο να αντικαταστήσει η Μόσχα την Ιεράπετρα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Όμως το νέο επίτευγμα συνεχίζει να έχει άρωμα Κρήτης, αφού ο σεφ που την παρασκεύασε έχει καταγωγή από το νησί μας. «Στόχος ήταν να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την ελληνική κουζίνα στους Ρώσους» δήλωσε ο γνωστός σεφ Πέτρος Λαμπρινίδης, που βρέθηκε στη γενέτειρα του και στο Μαλεβίζι όπου τιμήθηκε για το κατόρθωμα του.

Επόμενος στόχος του κρητικού σεφ όπως προανήγγειλα πάντως, να πραγματοποιήσει ένα ακόμα ρεκόρ αυτή τη φορά επι κρητικού εδάφους, ψήνοντας τη μεγαλύτερη ποσότητα αντικριστού κρέατος στο χωριό του τον Κρουσώνα.  

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια