default-image

Οργή ξέσπασε για το σχολείο της... ντροπής

Ελλάδα
Οργή ξέσπασε για το σχολείο της... ντροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχολείο της ντροπής, το 1ο ΔΣ Ατσιποπούλου, δεν άργησε να γίνει το σχολείο... της οργής! Όλοι βάλουν κατά πάντων, όμως στο δια ταύτα, οι μικροί μαθητές της β' τάξης πληρώνουν το μάρμαρο στη μικροσκοπική αίθουσα με τα τεράστια προβλήματα.

Για να βρεθεί άμεσα μια γόνιμη λύση προς αποφυγή συγκρούσεων, γίνεται προσπάθεια από το δήμο Ρεθύμνου για το σχολείο των τριτοκοσμικών καταστάσεων. Κλιμάκιο του τμήματος παιδείας και της τεχνικής υπηρεσίας θα πραγματοποιήσει αυτοψία για την επάρκεια στατικότητας του κτιρίου που θα κληθεί να φιλοξενήσει τη νέα αίθουσα.

Μερικοί από τους μαθητές, ωστόσο δεν αποκλείεται να δουν την πόρτα της εξόδου, αφού έχει αποκλειστεί το σενάριο του... κρυφού σχολειού, παρότι ήταν κάτι σύνηθες κατά το παρελθόν και κάτι που τώρα αποζητούν τόσο οι γονείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ 8 τ.μ.

Αύριο ο αντιδήμαρχος παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής, θα πραγματοποιήσει αυτοψία με την μηχανικό του δήμου για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να ανεγερθεί νέα αίθουσα στην ταράτσα με τα σίδερα υποδοχής, απομακρύνοντας το σενάριο κατάληψης της αυλής από προκάτ αίθουσα, σύντομα επί τόπου θα βρεθεί και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης, για σφαιρική διερεύνηση του θέματος με όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ πλέον τίθεται επί τάπητος και η μεταφορά μαθητών στο 1ο ή το 3ο ΔΣ της πόλης του Ρεθύμνου ή στο ΔΣ Πρινέ.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς από την πλευρά τους καταγγέλλουν προχειρότητα στο σχεδιασμό ανέγερσης νέων δημοτικών σχολείων σε περιοχές που τα είχαν και τα έχουν λιγότερο ανάγκη απ' ότι το Ατσιπόπουλο, ρίχνουν όμως το μπαλάκι στο δήμο για ανεύρεση χώρου μεταστέγασης από το τέως γραφείο της διευθύντριας σε κάποιον από τους χώρους που έχει στη διάθεσή του.

Δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν διενέξεις ανάμεσα στους γονείς για το τίνος το παιδί θα μεταφερθεί σε άλλο σχολείο, αν δεν βρεθεί γρήγορα λύση, όπως και διαμάχη ανάμεσα στο τμήμα παιδείας του δήμου και τη διευθύντρια που καταγγέλλεται για αυθαιρεσία στις κινήσεις της και όλα αυτά επειδή απορρίπτεται το σενάριο προσωρινής μεταφοράς στην εκκλησία, κάτι που έχει γίνει πολλές φορές κατά το παρελθόν και στο εν λόγω σχολείο και σε άλλα σχολεία.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News