default-image

Πέθανε αγρότης μετά το εξιτήριο, περιμένουν τη νεκροψία

Κρήτη
Πέθανε αγρότης μετά το εξιτήριο, περιμένουν τη νεκροψία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά ερωτηματικά αφήνει πίσω της η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του 61χρονου αγρότη Μιχάλη Αθανασάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από πιθανά παθολογικά αίτια, στον καναπέ του σπιτιού του , έχοντας πάρει εξιτήριο λίγες ώρες νωρίτερα, από το θάλαμο βραχείας νοσηλείας των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο 61χρονος αγρότης, είχε αισθανθεί πόνο στο θώρακα και στις 7.00 το απόγευμα της Δευτέρας, πήγε με τη σύζυγο του να κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις  στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Όπως συμβαίνει με όλα τα επείγοντα, ο 61χρονος παρουσιάστηκε στα  εξωτερικά  ιατρεία, και οι εφημερεύοντες ιατροί, του έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να εκτιμήσουν την κατάσταση του.

«Με ενημέρωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου ότι  ο ασθενής μπήκε στα εξωτερικά ιατρεία το απόγευμα και κρατήθηκε μέχρι πάρα πολύ αργά προκειμένου να του γίνουν όλες οι  απαραίτητες εξετάσεις βάσει πρωτοκόλλου και μάλιστα από 2 φορές», μας είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Γιώργος Αρακαδάκης.

Οι αιματολογικές εξετάσεις σύμφωνα με πληροφορίες  έδειξαν 2 φορές  ότι η τροπονίνη ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, πράγμα που έδειχνε ότι δεν περνούσε έμφραγμα, ενώ  και τα δυο   καρδιογραφήματα που του έγιναν, δεν έδειξαν  στους ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων κάτι ανησυχητικό.

Στις 2.30 μετά τα μεσάνυκτα, μας είπαν μέλη της οικογένειας του, ότι  του δόθηκε εξιτήριο  με την οδηγία να πάει την επομένη σε  ιδιώτη γαστρεντερολόγο αφού τέτοια ειδικότητα δεν έχει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, προκειμένου να εξετασθεί για πιθανή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που θα μπορούσε να είναι η αιτία του πόνου στο θώρακα και στο στομάχι.

Ο 61χρονος αγρότης γύρισε στις 3 μετά τα μεσάνυκτα με τη σύζυγο του στο σπίτι του στην περιοχή του λιμανιού της Ιεράπετρας, με την ελπίδα ότι θα του περνούσε ο πόνος και το πρωί θα πήγαινε κανονικά στο θερμοκήπιο του.

Στις 7.00 τα ξημερώματα ξύπνησε η σύζυγος του και τον βρήκε νεκρό στον καναπέ του καθιστικού της . Κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του οποίου τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η κηδεία του θα γίνει στις 2.00 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αφέντη Χριστού Ιεράπετρας.

Ήταν καλά στην υγεία του

Ο Μιχάλης Αθανασάκης εκτός από αρτηριακή πίεση την οποία  είχε ρυθμισμένη, δεν αντιμετώπιζε κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, και ποτέ δεν είχε νοσηλευτεί με καρδιολογικά προβλήματα, όπως λένε οι οικείοι του.

Μέχρι και αργά το μεσημέρι περίμεναν  την ιατροδικαστική έκθεση από τη νεκροψία νεκροτομή που  θα διενεργούσαν οι ιατροδικαστές στο ΠΑΓΝΗ για να αποφασίσουν οι οικείοι του σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν.

Κοινή διαπίστωση πάντως είναι ότι, στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας,  το σύνολο των περιστατικών που εισέρχονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα,  περνούν απαραίτητα  και χρονοβόρα από τα εξωτερικά ιατρεία. Ακόμα και εκείνα που είναι πασιφανές ότι, μπορούν να πάνε κατευθείαν στον εξειδικευμένο εφημερεύοντα  ιατρό.

Ένας ασθενής με έντονο πόνο στο στήθος η την πλάτη, λέει η κοινή λογική, θα πρέπει να πάει τάχιστα στους καρδιολόγους και όχι στους γενικούς ιατρούς.

Ένας ασθενής με κάταγμα στο πόδι, πρέπει να πάει αμέσως στους ορθοπεδικούς ιατρούς και ούτω καθεξής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News