default-image

Λ. Αυγενάκης: 42 χρόνια συνεισφοράς και προόδου

Λ. Αυγενάκης: 42 χρόνια συνεισφοράς και προόδου

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα 42 χρόνια από την ίδρυσή της, 42 χρόνια προσφοράς και συμβολής στην ευρωπαϊκή δημοκρατική και αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

του Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου και Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Έχει υπάρξει, από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, η παράταξη της λογικής και της υπευθυνότητας, η παράταξη του οράματος και της προόδου, η παράταξη των μεγάλων αποφάσεων που εδραίωσε τη δημοκρατία και χάραξε και υλοποίησε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, οδήγησε σε μια δυσπιστία προς το πολιτικό σύστημα της χώρας και σε μια απαξίωση της πολιτικής. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην πολιτική και στη ΝΔ.

Αναμφίβολα, κατά τη διάρκεια της πορείας μας, υπήρξαν φορές που κάναμε λάθη, δεν αφουγκραστήκαμε σωστά την κοινωνία, στενοχωρήσαμε τους πολίτες, πληγωθήκαμε και πληγώσαμε με συμπεριφορές, οι οποίες δεν μας αρμόζουν.

Πάντοτε, όμως, βρίσκαμε τη δύναμη της αυτοκριτικής, της αναγνώρισης των λαθών και της διόρθωσης. Πάντοτε, γνώμονας της δράσης μας είναι το καλό του τόπου μας και η υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Πάντοτε πυξίδα μας είναι το παρόν και το μέλλον των συμπολιτών μας και των παιδιών μας.    

Η κληρονομιά που μας κληροδότησε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, καθώς και το πλαίσιο των αρχών, των ιδεών και των θέσεων της ΝΔ, όπως αυτό καταγράφεται στην Ιδρυτική Διακήρυξή της παραμένουν επίκαιρα και ισχυρά. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι αρχές και οι απόψεις μας έχουν βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία αποτελώντας μια συνεχή πηγή έμπνευσης για ένα κίνημα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών. 

Η παράταξή μας με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγει μια νέα σελίδα, όπου επαναπροσδιορίζει τις αξίες και τις πολιτικές του κόμματος χτίζοντας στις αρχές της παράταξης μας και επανατοποθετώντας στον πυρήνα της τον πολίτη και προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στις απαιτήσεις και τις προοπτικές του 21ου αι.

Η ΝΔ επιδιώκει τη διαρκή ανανέωσή της και, συνεπώς, την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Άλλωστε, η ανανέωση αποτελεί ρητή επιταγή της Ιδρυτικής της Διακήρυξης: «να ανανεώνεται διαρκώς από τις νέες δυνάμεις της χώρας, τις οποίες θεωρεί πάντα προνομιούχες, γιατί εμφανίζουν αμεσότερα τον παλμό της εποχής μας».

Η ανανέωση έχει ήδη ξεκινήσει. Άλλωστε, η ΝΔ είναι μια μεγάλη, ευρεία πολυσυλλεκτική παράταξη και όχι ένα μονοθεματικό κόμμα. Περιλαμβάνει στους κόλπους τις θέσεις και απόψεις που αποκρυσταλλώνουν την ιδεολογική και πολιτική ζύμωση φιλελεύθερων, κεντρώων, δεξιών, μεταρρυθμιστών, κλπ.

Η ανανέωση που επιδιώκουμε δεν είναι μια στατική διαδικασία, αλλά μια συνεχώς εξελισσόμενη και κλιμακούμενη προσπάθεια. Δεν επιδιώκουμε ανανέωση για τους τύπους ή ανανέωση με συμβολικά χαρακτηριστικά.

Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη δημιουργική νέα γενιά και βέβαια να αξιοποιήσουμε το ρόλο των παλαιοτέρων και πιο έμπειρων στελεχών. Σύνθεση και αποτέλεσμα είναι η επιδίωξή μας.

Αποσκοπούμε η ΝΔ καλύτερα οργανωμένη πλέον, να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις επιθυμίες των πολιτών, να αποτελέσει μέσο διαμόρφωσης της αντίληψης των πολιτών για το «δημόσιο συμφέρον» και να πραγματώνει τις ανάγκες των πολιτών.

Με διαφάνεια και αξιοκρατία, με συνέπεια και αξιοπιστία, η ΝΔ εκφράζει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων. Επιδιώκουμε μέσα από τη διαβούλευση να εδραιώσουμε ανοικτές, συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες. Μέσα από έναν πλουραλισμό ιδεών, απόψεων και θέσεων δημιουργούμε ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα.

Η ΝΔ επιδιώκει μια Ελλάδα που παράγει πλούτο και δεν μοιράζει μιζέρια. Στηρίζει τη δημιουργικότητα του Έλληνα, εκφράζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την πίστη στη Δημοκρατία, υπερασπίζεται τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού, προασπίζεται την ελευθερία, την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων και δεσμεύεται για την παροχή ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών, όπως η υγεία και η παιδεία.

Η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προτείνει τη «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες προτάσσοντας τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ανάταξης της οικονομίας, λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και αναγέννησης των κοινωνικών προσδοκιών.

Πρωταρχικός μας στόχος να κάνουμε την πολιτική προσιτή και ενδιαφέρουσα για τους πολίτες και να τοποθετήσουμε το κόμμα στη θέση που αρμόζει: το κύτταρο της Δημοκρατίας.

Αυτό αφορά όλους τους πολίτες γιατί μαζί, θα δημιουργήσουμε τη ΝΔ του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News