default-image

Η Γιασεμιά και τ’ αστεράκια!

Life
Η Γιασεμιά και τ’ αστεράκια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμα βιβλίο για παιδιά (το δέκατο) από την Ευδοκία Σκορδαλά- Κακατσάκη στα βιβλιοπωλεία. Είναι  το παραμύθι «Η Γιασεμιά και τ' αστεράκια» από τις εκδόσεις «Κόκκινη κλωστή δεμένη» σε εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Γη κι ουρανός. Πουλιά και λουλούδια. Τ' αστέρια και το Φεγγάρι. Κι η άνοιξη. Όλα συνυπάρχουν αρμονικά σε τούτο το παραμύθι. Κι η ζωή μιας Γιασεμιάς, στην άκρη ενός κήπου. Κι η τρυφερή φιλία της  μ' έναν γέρο ξύλινο φράχτη κι έναν μικρούλη ονειροπόλο άνεμο. Και οι προσδοκίες, οι λαχτάρες και τα όνειρά τους.

Ο φράχτης λέει, λαχταρά να νιώσει πάλι όμορφα. Όπως μια φορά που… ήταν δέντρο στο δάσος! Ο μικρούλης άνεμος πάλι, ονειρεύεται να γίνει ποιητής! Κι η Γιασεμιά; Χμ… Η Γιασεμιά όχι μόνο λαχταρά και ονειρεύεται, αλλά είναι σίγουρη πως κάποια νύχτα  θα πέσει στην αγκαλιά της ένα… αστέρι!

Όνειρα και λαχτάρες και προσδοκίες που φαντάζουν μακρινά και άπιαστα. Άραγε θα γίνουν πραγματικότητα; Ποιος ξέρει… Το παραμύθι ζωντανεύει με την ονειρική, γεμάτη ποίηση και λυρισμό εικονογράφησή της, η Κριστίν Μενάρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News