default-image

Θυμήθηκαν το Τμήμα Τουρισμού!

Κρήτη
Θυμήθηκαν το Τμήμα Τουρισμού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περίφημο πανεπιστημιακό τμήμα τουρισμού, που ακούμε εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν προχωρά, απασχολεί τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Παντής είχε αναφερθεί πρόσφατα στην ανάγκη προσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος -ιδιαίτερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- ανά κάποια χρόνια, φέροντας ως παράδειγμα την ανάγκη ενός τμήματος τουρισμού (σημαντικού τομέα της οικονομίας) στα πανεπιστήμια.

Όπως είχε πει: "Καθώς τα χρόνια περνούν, οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις και οι δυνατότητες των οικονομιών μεταβάλλονται. Θα πρέπει να προσαρμόζεται η ανώτατη εκπαίδευση για να μπορεί να έχει και καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση αυτός που βγαίνει (από το πανεπιστήμιο), αλλά κυρίως να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος είχε μιλήσει για δημιουργία Τμήματος Τουρισμού στα Ελληνικά ΑΕΙ ήταν ο οικονομολόγος, πρώην αντιπρύτανης Μανόλης Πετράκης. Ο κ. Πετράκης, μάλιστα, είχε από το 2007 καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ωστόσο, η πρότασή του έμεινε να αραχνιάζει στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας, ίσως επειδή... δεν ήταν πολύ πρωτότυπη! Την πραγματικά πρωτότυπη ιδέα την είχε το 2014 ο τότε Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε μιλήσει στη Βουλή για την ίδρυση δύο πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού στη Ρόδο και στο Ρέθυμνο.

Η πρωτοτυπία της ιδέας ήταν πως τα τμήματα αυτά -άγνωστο γιατί- θα απευθύνονταν αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές, που θα πλήρωναν δίδακτρα και θα έκαναν μαθήματα στην αγγλική γλώσσα.

Ελπίζουμε οι σκέψεις των νέων επιτελών του Υπουργείου Παιδείας να μην είναι τόσο προχωρημένες...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News