Ειδήσεις

Αρπαγή ανήλικης - Νέα υπόθεση που θυμίζει τη μικρή Μαρία

Μια υπόθεση που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτά της υπόθεσης της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, φαίνεται να είναι σε εξέλιξη στον Τύρναβο. Ένα κοριτσάκι περίπου 5 με 6 ετών, που είχε απαχθεί από τους βιολογικούς του γονείς, εντοπίστηκε σύμφωνα με την Αστυνομία στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έκαναν έρευνα το πρωί της Δευτέρας στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο, όπου και βρήκαν ανήλικο κορίτσι να φιλοξενείται από έναν άνδρα και τη σύζυγό του, ηλικίας 42 και 41 ετών, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα το μικρό κορίτσι έχει ήδη απομακρυνθεί από τον οικισμό όταν επενέβη η Αστυνομία.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως το ανήλικο κοριτσάκι έχει απαχθεί πριν μερικούς μήνες από τους βιολογικούς του γονείς. Πράξη που ωστόσο δεν έχει καταγγελθεί στην ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστά ακόμη τα στοιχεία των βιολογικών γονέων.

Οι δύο συλληφθέντες, φαίνεται πως δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις για την ταυτότητα του παιδιού, πέφτοντας σε αντιφάσεις, και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στη λήψη γενετικού υλικού, από το κατηγορούμενο ζευγάρι, αλλά και από το ανήλικο κορίτσι. Αναμένονται, λοιπόν, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι η συμβατότητα, μεταξύ των φερόμενων ως γονέων και του παιδιού.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Εν τω μεταξύ,  το ανήλικο κορίτσι παραπέμφθηκε τη Δευτέρα σε νοσηλευτικό ίδρυμα για ιατρικές εξετάσεις ενώ από τις αρμόδιες αρχές, τα επόμενα 24ωρα θα αναζητηθεί δομή για τη φιλοξενία του παιδιού.

Μαζί με τους δύο φερόμενους ως γονείς, συνελήφθη χθες και ένας ακόμη 45χρονος Ρομά, τον οποίο αναζητούσαν οι διωκτικές αρχές, με αφορμή εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε το πρωί, ο 45χρονος συλληφθείς.

Η υπόθεση έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν τον Οκτώβριο του 2013 βρέθηκε σε οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2013, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι ενός 39χρονου και μιας 40χρονης στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μαζί τους διέμενε ένα τετράχρονο κορίτσι. Η υπόθεση της μικρής Μαρίας είχε συγκλονίσει τότε το πανελλήνιο καθώς, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού που φιλοξενήθηκε στη συνέχεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η ίδια υπόθεση είχε αναδείξει τέλος θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία διαφόρων Υπηρεσιών, αφού οι συλληφθέντες διέθεταν ληξιαρχική πράξη γέννησης, δελτία αστυνομικής ταυτότητας με διαφορετικά στοιχεία, οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους, ΑΦΜ με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού κ.λπ.

Πηγή: protothema.gr

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια