Ειδήσεις

Εντυπωσιακές εικόνες από το "Υπερκοπέλι 2016" (video)

Θεαματικές είναι οι εικόνες από ψηλά από το γνωστό σε όλους «Υπερκοπέλι» που φέτος μεγάλωσε, έγινε διήμερο και αγκάλιασε νέες δράσεις.

Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση, διεξήχθη για έβδομη χρονιά φέτος στα Χανιά. Πρόκειται για το γνωστό πια σε όλους μας «Υπερκοπέλι» που φέτος μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, έγινε διήμερο και αγκάλιασε καινούργιες δράσεις.

Στο βίντεο αποτυπώνεται η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών και η θετική ενέργεια με την οποία συμμετείχαν.  

Υπερκοπέλι Olympic


Για πρώτη χρονιά, λοιπόν, φέτος οι δράσεις του αγώνα «Υπερκοπέλι» μοιράστηκαν σε δύο μέρες. Η πρώτη μέρα, το Σάββατο 1 Οκτώβρη, ξεκίνησε με ένα καινούργιο αγώνα ολυμπιακού τριάθλου, το Υπερκοπέλι Olympic, που απευθύνθηκε σε αθλητές και, αντίθετα με το Υπερκοπέλι, είχε χρονομέτρηση και κατάταξη.

Στο "Υπερκοπέλι Olympic", ένα τρίαθλο Ολυμπιακών αποστάσεων (1.500 μ κολύμπι, 40 χλμ ποδήλατο, 10 χλμ τρέξιμο) και τους "Ανοιχτούς Ορίζοντες", έναν αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5 χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 600, και προσέφεραν το μισό κόστος της συμμετοχής τους σε όποιο φιλανθρωπικό σωματείο της πόλης μας.

Οι νικητές

Σύμφωνα με το zarpanews.gr πήραν μέρος 14 άνδρες και μια γυναίκα, με τον Μανούσο Βιζυράκη να τερματίζει 1ος (έκανε 1 ώρα 57' 39''), ενώ 2ος ήταν ο Αναστάσης Ουργουντζόγλου (1.58.01) και 3ος ο Τέρπανδρος Ζαχαρίου (2.10.04).

Μετά τους αγώνες, οι συμμετέχοντες και όσοι βρέθηκαν στους Αγίους Αποστόλους, ανέκτησαν δυνάμεις με το παραδοσιακό γαμοπίλαφο, στο Πιλάφι πάρτι, ενώ οι Χάρης και Γιώργος Παντερμάκης μαζί με τον Μάνο Μαλαξιανάκη απογείωσαν τη βραδιά με τις μουσικές τους!

Υπερκοπελάκι για παιδιά άνω των 8

Την Κυριακή από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι γνωστές δράσεις τριάθλου, δηλαδή το 3ο Υπερκοπελάκι (ηλικίες 8 μέχρι 12 ετών) και το 7ο Υπερκοπέλι (ηλικίες 13 ετών και άνω), που είναι καθαρά ερασιτεχνικού χαρακτήρα, δηλαδή είχαν στόχο τη συμμετοχή και την άθληση.

Το Υπερκοπέλι 2016 διοργανώνει η αθλητική παρέα του συλλόγου Ορίζοντα, με την υποστήριξη εθελοντών και χορηγών.

video: SkyArt.gr

Σχόλια