Ειδήσεις

Yπόθεση Μπεν : Γιατί ζήτησαν να κατεδαφιστεί δωμάτιο

19 αστυνομικοί ψάχνουν σε χωράφι της Κω κάποιο σημάδι που θα τους οδηγήσει στον μικρό Μπεν. Ζήτησαν ακόμη να κατεδαφίσουν ένα από τα δωμάτια .

Χωρίς διακοπή συνεχίζονται πλέον οι έρευνες στην Κω για να βρεθούν τυχόν ίχνη του μικρού Μπεν ,25 χρόνια μετά. Για όγδοη ημέρα Βρετανοί ερευνητές προσπαθούν να βρουν ένα στοιχείο που θα τους οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Μέχρι στιγμής οι 19 έμπειροι αστυνομικοί κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να εντοπίσουν στο χωράφι κάποιο σημάδι που θα τους οδηγήσει στον μικρό Μπεν. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πέφτει φως στην υπόθεση παρά το γεγονός ότι ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο που τους έχει υποδείξει ο μάρτυρας που με την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές έφερε ουσιαστικά το βρετανικό κλιμάκιο πίσω στην Κω, τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες έρευνες.

Θέλουν να κατεδαφίσουν ένα από τα δωμάτια

Το πρωί της Δευτέρας σύμφωνα με το protothema.gr έγινε γνωστό πως οι Βρετανοί ζήτησαν άδεια από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για να κατεδαφίσουν ένα από τα δωμάτια της αγροικίας που όπως διαπιστώθηκε, προστέθηκε στο κτίσμα μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν.

«Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια. Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες. Θέλω να ψάξω παντού, έτσι ώστε να είμαι σίγουρος ότι έκανε όποια έρευνα χρειαζόταν για να λύσω αυτόν τον δυσεπίλυτο γρίφο», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς ο οποίος είναι αισιόδοξος ότι θα λάβουν την άδεια, αφού υπάρχει δέσμευση ότι θα αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης, μετά τις έρευνες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΓΡΙΦΟ;

Την ίδια ώρα σημαντική είναι η βοήθεια των Ελλήνων εθελοντών στις καθημερινές εργασίες που γίνονται στο νησί με την οικογένεια του Μπεν να  τοποθετείται δημόσια με σχετική ανακοίνωση προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων που δουλεύουν με τους αστυνομικούς. Το να γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τον χρόνο τους και είναι τόσο συντετριμμένοι όσο και εμείς για να βρεθούν απαντήσεις, είναι κάτι για το οποίο θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Μας έχουν πει ότι οι εθελοντές πηγαίνουν στο σημείο κατευθείαν μετά την δουλειά τους και τις ημέρες που έχουν ρεπό και ειλικρινά δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όσο θα θέλαμε».

Ένα άλλο στοιχείο που ερευνάται παράλληλα με τις συνεχείς ανασκαφές είναι και τα σανδάλια που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Γιορκσάιρ.

Σχόλια