default-image

12, 5 μονάδες μπροστά η ΝΔ και άνοιγμα της ψαλίδας

12, 5 μονάδες μπροστά η ΝΔ και άνοιγμα της ψαλίδας

Μπροστά με 12,5 μονάδες η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 16%   του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα σύμφωνα με το protothema.gr δείχνει περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Τότε η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 10%:  27,5% για τη ΝΔ, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης το 62% θεωρεί ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 30,5%  έναντι 17% του πρωθυπουργού.

Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.500 ατόμων.

8 στους 10 ανησυχούν

Οι 8 στους 10 δηλώνουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 8,5% έχει αντίθετη άποψη. Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι ικανοποιήμενοι μόνο το 5,5%, ενώ το 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών το 64,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Περισσότερο αξιόπιστο πρόγραμμα στη ΔΕΘ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαφορά 14 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 60,5% δεν πιστεύει την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Το 69% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με τη φράση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει να προσφέρει ακόμη στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη φράση αυτή συμφωνεί απόλυτα μόλις των 5% των ερωτηθέντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News