Ειδήσεις

Γέμισε νιάτα, χαρά και ομορφιά το κέντρο του Ηρακλείου

Γέμισε νιάτα, χαρά και ενέργεια από το Δημαρχείο και το Λιμάνι έως την πλατεία των Λιονταριών, το πρωί της Κυριακής. Το σύνθημα της Ευρώπης BE ACTIVE, (Μείνε ενεργός), στον αθλητισμό, ενέπνευσε τα νιάτα της πόλης μας που για δεύτερη χρονιά φέτος, πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις.

Η εκ μέρους της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής κ. Μαρία Καλουδιώτη (ΑΘΛΕΣΗ), ενθουσιασμένη δήλωσε:

«Κάθε χρόνο πιο δυνατά, κάθε χρόνο καλύτερα. Φέτος από το λιμάνι μέχρι τη Λότζια (Δημαρχείο), τα νιάτα απέδειξαν πως η Πολιτεία έχει ανάγκη, αυτά τα ενεργά άτομα και αυτόν τον αθλητισμό. Τον αθλητισμό που γεμίζει τον άνθρωπο χαρά και τον παροτρύνει να μη σταματά εφ' όρου ζωής. Κάθε χρόνο μέσα από άλλα -διαφορετικά αθλήματα, δίνουμε κίνητρο στη νεολαία».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου και η προπονήτρια κ. Όλγα Παπαδάκη, ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ με προπονητή τον ομοσπονδιακό κ. Στέλιο Κεφαλάκη, ο Παγκρήτιος Σκοπευτικός Σύλλογος και η  ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ, με επικεφαλής τον προπονητή Ανταλκίδα Μαρκογιαννάκη, και  τον Παύλο Σταματόπουλο, τα σωματεία βόλεϊ ΑΘΛΕΣΗ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ και οι προπονητές τους Νίκη Μανωλάκη, Γιούλη Παρασκάκη, Νίνα Κατερίνη, Ρομπέρτο Κυρίτση, καθώς και ο κ. Μανόλη Μανωλάκη ομοσπονδιακός προπονητής του βόλεϊ, που μαζί με τον κ. Κεφαλάκη μετέφεραν την πρόσφατη εμπειρία τους από το Μπάρι της Ιταλίας (όπου μετείχαν σε ανάλογο πρόγραμμα της Περιφερειακής εκπαίδευσης Κρήτης), για το στήσιμο του εγχειρήματος, μαζί και η κ. Ρενή Παπαδάκη - Πλουμίδου που με τη ζωντάνια της έκανε την πλατεία να αθληθεί σε ρυθμούς αερόμπικ.  

Σημαντική η συμβολή και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου με τις καθηγήτριές του, Σάνα Σαρρή και Μαρία Χελιδώνη για τη δραματοποίση στίχων του Πίνδαρου που αφορούσαν τους Ολυμπιακούς αγώνες, δρώμενο που διαφοροποίησε τις εκδηλώσεις και έδωσε το στίγμα του Πολιτισμός: Αθλητισμός.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Αθλητισμού - σήμερα Δευτέρα - 3 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια