Ειδήσεις

Πολιτιστικό: Ίλιγγο προκαλεί το κόστος συντήρησης

Ίλιγγο προκαλούν τα κόστη – φωτιά για τη λειτουργία και συντήρηση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με βάση το master plan .

Ίλιγγο προκαλούν τα κόστη - φωτιά για τη λειτουργία και συντήρηση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με βάση το master plan που εκπόνησε γνωστή εταιρεία για λογαριασμό της ΔΕΠΤΑΗ, με την τελική μελέτη κοστολόγησης να παραδίνεται στην δημοτική επιχείρηση σε 10 μέρες.

Πρόκειται για κόστη "φωτιά και λάβρα" για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, που μόνο στο άκουσμα τους προκαλούν όχι πονοκέφαλο αλλά …"πυρετό" στη Λότζια, η οποία θα πρέπει τώρα να δώσει μάχη για την εξασφάλιση κονδυλίων, ώστε σε έναν χρόνο από σήμερα οπότε ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο αυτό έργο, να λειτουργήσει πλήρως, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να μείνει απλά ένα έργο βιτρίνας.

Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά:

3 περίπου εκατομμύρια κοστολογείται το ετήσιο κόστος λειτουργίας του, ενώ ακόμη και κλειστό απαιτούνται 700.000 ευρώ μόνο για τη συντήρηση του, όπως προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία μελέτης που εκπόνησε γνωστή εταιρεία για λογαριασμό της ΔΕΠΤΑΗ.

Τεράστια ψαλίδα εσόδων και εξόδων

Από τη μελέτη βιωσιμότητας η οποία θα παραδοθεί σε 10 μέρες στη ΔΕΠΤΑΗ, προκύπτει ότι η ψαλίδα εσόδων και εξόδων είναι τεράστια, με τον Μηνά Καπετανάκη να στέλνει το μήνυμα ότι είναι ευθύνη όλων των Ηρακλειωτών η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, το συνολικό κόστος του οποίου ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το  μάστερ πλαν  έβαλε  στο κάδρο μια σειρά από πολιτιστικές δραστηριότητες και παραστάσεις υψηλού επιπέδου,  τον συνεδριακό Τουρισμό αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός των χώρων.«Στοίχημα» όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η βιωσιμότητα του.

Πρόκειται μάλιστα για ένα έργο που οραματίστηκε ο Ανδρέας Καλοκαιρινός το 1975 και αφού πέρασε από σαράντα κύματα ,  κινδυνεύει, μετά την ολοκλήρωση του, να μην εκπληρώσει τις πολιτιστικές ανάγκες για τις οποίες σχεδιάστηκε εφόσον δεν βρεθούν πηγές χρηματοδότησης.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου έμεινε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, στη διάρκεια του Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Σχόλια