Ειδήσεις

Ντροπή και αντιδράσεις για τα δακρυγόνα στους συνταξιούχους

Σκηνές που δεν τιμούν κανέναν εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας όπου "ψέκασαν" τους συνταξιούχους με δακρυγόνα.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι σκηνές που δεν τιμούν κανέναν και εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας. Συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά με στόχο αντιπροσωπεία τους να φτάσει στο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό για τις ψεύτικες υποσχέσεις και το τσεκούρι στις συντάξεις τους.

Όμως κλούβες των ΜΑΤ τους έκοψαν το δρόμο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αγανάκτηση των συνταξιούχων. Αμέσως ξέσπασαν επεισόδια: Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των ηλικιωμένων διαδηλωτών.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές που ήταν στα επεισόδια σύμφωνα με το protothema.gr ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Μετά την ένταση ανακοινώθηκε ότι η αντιπροσωπεία τους μπορεί τελικά να περάσει προς το Μαξίμου, αλλά οι συνταξιούχοι λένε πως θα το κάνουν μόνο αν δουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Δυσαρέσκεια Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας μετέφερε στον κ. Τόσκα τη δυσαρέσκειά του για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων στην πορεία των συνταξιούχων και επέπληξε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη ρίψη δακρυγόνων.  

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Νίκο Τόσκα «να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο».

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λίγο μετά την συνομιλία Τσίπρα-Τόσκα:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Σχόλια