Ειδήσεις

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα για εξωτερικό

Με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προσπάθησαν να ταξιδέψουν για Γαλλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο και Γερμανία δεκαέξι αλλοδαποί - δέκα άνδρες και έξι γυναίκες - από τον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης".

Και οι δεκαέξι αλλοδαποί συνελήφθησαν. Οι έξι είναι υπήκοοι Συρίας (24χρονος, 28χρονος, δύο 29χρονοι, 30χρονη και 19χρονη), οι τέσσερις υπήκοοι Ιράκ (36χρονος, 34χρονος, 26χρονη μαζί με το ανήλικο τέκνο της και 23χρονη), οι τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν (63χρονη, 39χρονος, 24χρονος και ανήλικος), ένας 26χρονος υπήκοος Σομαλίας και μία 27χρονη υπήκοος Ιράν η οποία συνόδευε το ανήλικο τέκνο της, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γαλλίας, Βουλγαρίας, Σουηδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας, Ουρουγουάης, Δανίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Ρουμανίας και Βελγίου, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους, σχηματισθείσες δικογραφίες  οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια