Ειδήσεις

Βαφτίστηκε η πιο μικρή Αιγυπτιώτισσα στο Κάιρο (video)

Ήταν η βάφτιση της χρονιάς, στην ελληνική παροικία του Καΐρου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β” να ευλογεί το Μυστήριο της Γαλήνης.

Ήταν η βάφτιση της χρονιάς, αν όχι και των τελευταίων ετών, στην ελληνική παροικία του Καΐρου. Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β" να ευλογεί το Μυστήριο της πιο μικρής σήμερα Αιγυπτιώτισσας ,της Γαλήνης.

 

«Η καρδιά μου είναι γεμάτη από γαλήνη, για τη Γαλήνη που σήμερα βαφτίστηκε, με χιλιάδες ευχές στους γονείς και με τα αρχοντικά χέρια των δύο αναδόχων της Στέλλας Κυριάζη και της Αικατερίνης Σοφιανού», είπε συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. «Στο διάβα της ζωής της, ας συντροφεύουν τη Γαλήνη οι ευχές όλων όσοι ήρθαν στη βάπτιση», προσέθεσε ο Αλεξανδρινός ποιμενάρχης, προσφέροντάς της την εικόνα του Αγίου Γεωργίου για να την προστατεύει και «να έχει ευλογημένη, γαλήνια και χαρούμενη ζωή. Αξία να είναι και στη μητέρα της που έφερε τη Γαλήνη στον κόσμο», κατέληξε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Συγκινημένος και ο πατέρας Αλέξανδρος Καζαμίας, που με δυσκολία κράταγε τα δάκρυά του, ακούγοντας από τα χείλη του Πατριάρχη «Βαπτίζεται η δούλη του Θεού Γαλήνη…», παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Νήφωνα και του Ιερού Κλήρου.

Νονές δύο "αρχόντισσες" της παροικίας και του Πατριαρχείου, την Στέλλα Κυριάζη και την Αικατερίνη Σοφιανού."Λόγια δεν υπάρχουν για τη συγκίνηση όσων παραβρέθηκαν για τη μεγάλη στιγμή της Γαλήνης Καζαμία, που είθε το όνομά της να φέρει διά παντός και τη γαλήνη στις ψυχές μας," όπως τονίστηκε

Το μυστήριο έγινε παρουσία του Κύπριου Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, καθώς επίσης και των Προέδρων των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου, του κ. Παντελή Σοφιανού, του εγγονού της οικογένειας Κυριάζη Κυριάκου Κυριάζη, της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Μαριέττας Κουμαριανού, των Διευθυντών της Αχιλλοπουλείου κ. Χ. Κουγεμήτρου και της Αμπετείου κας Β. Πετροπούλου, του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλα Βαδή, του Προέδρου της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας Ανδρέα Μαυρομάτη, Μελών και Προέδρων από όλα τα παροικιακά σωματεία,

Επίσης το παρών έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Βασίλης Ζουές, η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Καΐρου κ.κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, Αντώνης Διαμαντίδης, Πάρις Οικονόμου.

πηγή:pyramisnews.gr

Σχόλια