default-image

Ισόπαλος 0-0 με Παναιτωλικό ο Πλατανιάς

Ποδόσφαιρο
Ισόπαλος 0-0 με Παναιτωλικό ο Πλατανιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλατανιάς υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League. Οι Χανιώτες είχαν την υπεροχή, οι Αγρινιώτες έπαιξαν πρωτίστως για να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν, αν και στο τέλος θα μπορούσαν να πάρουν το ματς. Ο Σωτηρίου "έβγαλε" σωτήρια το πλασέ του Μαρκόβσκι.

Οι Χανιώτες έμειναν αήττητοι για τέταρτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και έφτασαν τους 8 πόντους. Από τη μεριά τους τα "καναρίνια" πήγαν στους 5 βαθμούς.

Επρόκειτο για ένα πολύ κακό πρώτο μέρος. Με τους Χανιώτες να έχουν την υπεροχή, αλλά να δυσκολεύονται εξαιρετικά να φτιάξουν φάση. Ακόμα... χειρότερα τα πράγματα για τον Παναιτωλικό, ο οποίος αμυνόταν διαρκώς, αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και από τις ελάχιστες φορές στο 45λεπτο που επιχείρησε να επιτεθεί, το έκανε από αριστερά με τον Ουάρντα. Οι γηπεδούχοι για ένα δεκάλεπτο ανέβασαν κατακόρυφα στροφές. Από το 25' μέχρι το 35' πίεσαν τον Παναιτωλικό. Στο 29' η κεφαλιά του Καρυπίδη πέρασε πάνω από το δοκάρι, στο 31' ο Μάκος έδιωξε σε κόρνερ, αν και η μπάλα παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα, ενώ στο 32 η κεφαλιά του Γιακουμάκη πήγε πάνω από το δοκάρι. Αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Μπανανά που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο 37', τίποτα παραπάνω στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο. Αυτό από την άποψη πως στο παιχνίδι έγιναν σαφέστατα περισσότερες ευκαιρίες. Για να αντιληφθείτε πόσο κακό ήταν το α' μέρος, η πρώτη τελική του Παναιτωλικού καταγράφηκε στο 50', όταν από εξαιρετική μπαλιά του Ουάρντα, η κεφαλιά του Τομανέ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Πλατανιάς απάντησε με γυριστό σουτ του Μανούσου στο 57', ενώ οι Αγρινιώτες έφτασαν κοντά στο 0-1 στο 59'. Ο Κλέσιο από δεξιά έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Ουάρντα μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι. Άλλες δύο φάσεις μέχρι το 61' (60' Στανισάβλιεβιτς - 61' Μάρκος Πάουλο) και ακολούθησαν πολλές διακοπές στο ματς. Πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, νευρικότητα και αρκετά λάθη.

Ο Πλατανιάς συνέχισε να έχει την υπεροχή. Υπέρ του η κυκλοφορία της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να προτιμά να διαφυλάξει πρώτα το μηδέν στα μετόπισθεν και ακολούθως να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, εφόσον αυτό ήταν εφικτό. Κυρίως με Ουάρντα από αριστερά ή με τις επελάσεις του Κλέσιο, ο οποίος πραγματοποίησε δυο-τρεις πολύ καλές κούρσες. Ο Παράσχος έριξε στο ματς Ντίνα και Γουνδουλάκη ώστε να δώσει... πνευμόνια στην ομάδα του στη μεσαία γραμμή. Ο 300άρης Γουνδουλάκης απείλησε για τον Πλατανιά στο 84', έπειτα από αρκετή ώρα, αλλά η καλύτερη φάση του ματς καταγράφηκε στο 88' από τον Παναιτωλικό. Ο Σωτηρίου κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον Μαρκόβσκι, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη. Η είσοδος του Λεντέσμα για τον Παναιτωλικό, από την άλλη, αποδείχθηκε σωστή επιλογή για τον Ματζουράκη, αφού ο Αργεντινός έκανε καλύτερη δουλειά από τον συμπατριώτη του

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (65' Στάθης), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Σανισάβλιεβιτς (82' Γουνδουλάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Μανούσος, Μουνάφο (65' Ντίνας), Γιακουμάκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος (75' Καμαβουάκα), Μάρκος Πάουλο, Οσμάρ Φερέιρα (58' Λεντέσμα), Ουάρντα, Τομανέ, Μαρκόβσκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News