Ειδήσεις

Κινδυνεύουν με πρόστιμα οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλειας

Αντιμέτωπες με χρηματικές καμπάνες και αυτόφωρα βρίσκονται επιχειρήσεις Ιδιωτικής Ασφάλειας και στην Κρήτη, οι οποίες αν και απασχολούν έμπειρο και με πτυχία προσωπικό, αυτό σε πολλές περιπτώσεις δε διαθέτει ειδικό τίτλο επαγγελματικής πιστοποίησης όπως ορίζει σχετικός νόμος.

Σε επίπεδο Κρήτης, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 2 επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 30.000 ευρώ.

Ο επίμαχος νόμος δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας που ζήτησε την παρέμβαση των βουλευτών Ηρακλείου με στόχο τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Την ίδια ώρα εντείνεται το φαινόμενο της ύπαρξης παράνομων επιχειρήσεων με συνέπεια να καταγράφεται καθημερινά αθέμιτος ανταγωνισμός, όπως υποστηρίζει ο κλάδος, ο οποίος παράλληλα κάνει λόγο για χαμηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες από επιτήδειους, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις εξαπατούν τους πολίτες καθώς δεν αποπερατώνουν ούτε τις σχετικές εργασίες.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια