default-image

Προτείνει Χαριστέα για την ΕΠΟ ο Κατσουράνης

Αθλητισμός
Προτείνει Χαριστέα για την ΕΠΟ ο Κατσουράνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την εμπλοκή του με την Παναχαϊκή ο Κώστας Κατσουράνς ,  πρώην άσος των ΑΕΚ, Μπενφίκα και Παναθηναϊκού, σχολίασε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα δεν δίστασε να προτείνει τον επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ! Αυτός είναι ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος σύμφωνα με τον Κατσουράνη είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο. Κι αν στις άλλες χώρες με βαθμίδα το 100 το έχουν στο 90 συν, εμείς το έχουμε πάει στο -10, για να μην πω στο -100. Η διαιτησία είναι το ένα αγκάθι, δεν είναι όμως το μόνο. Τώρα που δεν είμαι ποδοσφαιριστής, τα βλέπω πιο καθαρά τα πράγματα.

Το ποδόσφαιρό μας δεν έχει οργάνωση, παιδεία και κυρίως ισονομία. Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που κατέχουν το άθλημα στις σωστές θέσεις, αλλά παρατρεχάμενοι που δεν έχουν ιδέα. Τα είπα και στον κ. Κοντονή, γιατί δεν αξιοποιείται η ομάδα του 2004. Θα πάρει άλλη ομάδα Ευρωπαϊκό; Στον αιώνα τον άπαντα δεν θα ξαναγίνει. Πού είναι όλοι αυτοί οι παίκτες; Ποιος τους αξιοποίησε; Απορώ γιατί δεν αναλαμβάνει την ΕΠΟ η ομάδα του 2004. Να κάνει τις επαφές με τη FIFA την UEFA, να μπουν κανόνες και να υπάρξει ισονομία από ανθρώπους που ξέρουν το ποδόσφαιρο. Να μπει πρόεδρος το Χαριστέας. Όχι ο Κατσουράνης, που θα πουν "είναι ΑΕΚ ή Παναθηναϊκός", όχι ο Νικοπολίδης που θα πουν "είναι Ολυμπιακός", αλλά να μπει ο Χαριστέας που τον εκτιμάει όλη η Ευρώπη. Τι θα πουν για αυτόν; "Είναι Βέρντερ Βρέμης";".

Για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην ΕΠΟ: "Στην ΕΠΟ πρέπει να ψηφίζουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, για να είναι χιλιάδες ψήφοι και να μην υπάρχει διαφθορά, να μην μπορούν να ελεγχθούν και το Δ.Σ. να μην έχει ανάγκη τις ΠΑΕ. Αυτό με τις 180 ψήφους που ισχύει τώρα είναι αστείο. Το ποδόσφαιρο να γίνει ξανά το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Πρέπει να υπάρξουν ξανά Έλληνες παίκτες. Αυτό να μην υπάρχει Έλληνας στο ρόστερ του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού εγώ το θεωρώ θλιβερό. Δεν μου αρέσει. Ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο με Έλληνες παίκτες και ισονομία".

Για την Εθνική ομάδα: "Η Εθνική ομάδα είναι το σπίτι μου. Είναι το όνειρο, η επιθυμία κάθε αθλητή και εγώ το έζησα με πολύ μεγάλη περηφάνια. Η Εθνική ομάδα έχει ταλαντούχα παιδιά, πολύ καλό υλικό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Χρειάζεται προσωπικότητα και φαίνεται ότι και αυτό το έχει βρει τελευταία. Η Εθνική είχε χάσει αυτό το στοιχείο τον τελευταίο καιρό. Όχι μόνο στη δική μου εποχή, αλλά και πιο παλιά, όπως μου έλεγαν, όταν η Εθνική έπαιζε με τα Φερόα, με τα κάθε Φερόε, δεν υπήρχε στο μυαλό τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη.

Οι παίκτης ήμασταν υποχρεωμένοι, το ξέραμε, το λέγαμε εμείς μεταξύ μας. "Η Ελλάδα είμαστε, πάμε να κερδίσουμε". Αυτό είχε χαθεί, αλλά, όπως είπα, πάλι με τον Σκίμπε φαίνεται ότι το βρίσκει. Η Εθνική πρέπει να αποκτήσει ξανά νοοτροπία "αφεντικού". Δεν είναι εύκολο να ξαναγίνει το 2004, αλλά να φτιάξουμε τουλάχιστον μια καλή ομάδα και να ξαναγίνουμε υπολογίσιμη δύναμη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Το ταλέντο το έχουμε".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News