Ειδήσεις

Δέκα χρόνια Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος (video)

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 ετών από την ενθρόνιση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίτσας Μασταμπά.

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 ετών από την ενθρόνιση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παναγίτσας Μασταμπά.

Η εκδήλωση, που επιμελήθηκαν οι νέοι της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ήταν λιτή και σεμνή όπως αρμόζει στην προσωπικότητα, τη ζωή και τη δράση του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου.

Η πορεία του Σεβασμιοτάτου είναι λίγο-πολύ γνωστή: Από το χωριό Μυξόρρουμα Ρεθύμνης όπου γεννήθηκε και το Γυμνάσιο Αρρένων Ρεθύμνης από όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στο Warminster της Αγγλίας για μεταπτυχιακές σπουδές, στο Bristol της Αγγλίας ως εφημέριος, στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ως Πρωτοσύγκελος, Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης και Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου επί 30 έτη και, από τις 24 Σεπτεμβρίου 2006 στο Ηράκλειο ως Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε το βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση:

Σχόλια