default-image

Επιστημονικά θαύματα σαγήνευσαν χιλιάδες επισκέπτες (video)

Επιστήμη
Επιστημονικά θαύματα σαγήνευσαν χιλιάδες επισκέπτες (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσίασε για μια ακόμη χρονιά η Βραδιά ερευνητή που διοργανώθηκε στο ΙΤΕ με μικρά και μεγάλα επιστημονικά θαύματα να σαγηνεύουν χιλιάδες επισκέπτες.

Το μεγαλείο της ερευνητικής υπεροχής ξεδιπλώθηκε στους χώρους του Ιδρύματος με την παράσταση να κλέβει φέτος το όχημα του μέλλοντος που κινείται όχι από κάποιο οδηγό αλλά υπό την καθοδήγηση του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η καρδιά της σύγχρονης τεχνολογίας και εξέλιξης στο χώρο της έρευνας, χτύπησε για ενδέκατη χρονιά στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο. Η βραδιά ερευνητή, μάγεψε μικρούς και μεγάλους, που έσπευσαν να εξερευνήσουν τις δημιουργίες των Ελλήνων ερευνητών μέσα από μία πανδαισία καινοτομιών στο χώρο της τεχνολογίας της ρομποτικής και της βιολογίας.

Σε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους, αλλά και στον προαύλιο χώρο, αναδείχθηκαν τα ερευνητικά κέντρα μέσα από multimedia προβολές, διαδραστικά πειράματα και επιδείξεις ρομπότ και άλλα επιστημονικά εκθέματα, ενώ οι ερευνητές συνομίλησαν με το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στην τηλεπισκόπηση, πληροφορική, ρομποτική και τη  βιολογία.

Όλα τα επιτεύγματα κέντρισαν το ενδιαφέρον χιλιάδων μικρών και μεγάλων, ωστόσο την παράσταση έκλεψε το όχημα του μέλλοντος το οποίο δεν κινείται μέσω κάποιου οδηγού αλλά καθοδηγείται μέσω του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η Βραδιά του Ερευνητή, μία πρωτοβουλία της Koμισιόν, πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, ενώ φέτος εικάζεται σύμφωνα με τα στοιχεία ότι συμμετείχαν 2.000.000  επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις, απολαμβάνοντας την εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_itd8eeyg/

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News