default-image

Σιγκαπούρη: Μια πόλη που συνδυάζει το χθες με το αύριο -pics

Ταξίδια
Σιγκαπούρη: Μια πόλη που συνδυάζει το χθες με το αύριο -pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σιγκαπούρη δεν είναι μια απλή πόλη. Είναι ο οικονομικός γίγαντας της νοτιοανατολικής Ασίας και μια πόλη που λες και έχει βγει από το μέλλον.

Υπερσύγχρονες υποδομές, μοναδική αρχιτεκτονική, αίσθηση τροπικών, καθώς βρίσκεται στον Ισημερινό, και πάνω απ' όλα υπόδειγμα καθαριότητας, ομορφιάς, σεβασμού στον πολίτη και στο περιβάλλον.

Δρόμοι πεντακάθαροι, έργα υποδομής που ολοκληρώνονται σε χρόνο ρεκόρ, ευχαριστώντας μάλιστα με ταμπέλες τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, πράσινο ακόμα και στους ουρανοξύστες, φροντίδα για την αισθητική και την εικόνα της πόλης και ομορφιές που δεν περνούν απαρατήρητες από τους επισκέπτες.

Αν μη τι άλλο, γιατί οι Αρχές της πόλης-κράτους έχουν συνειδητοποιήσει ότι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση είναι εκείνη που μένει στον ταξιδιώτη.

Ξεκινώντας από το αεροδρόμιο, ένα από τα ομορφότερα του κόσμου, που αποτελεί έναν τεχνητό παράδεισο με ολόκληρους κήπους στο εσωτερικό του και καταλήγοντας στο κέντρο και τη μαρίνα, το μάτι δε χορταίνει να απολαμβάνει και το μυαλό να ταξιδεύει σε πολλές διαστάσεις.

Εκεί δε νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια απρόσωπη, απάνθρωπη, γεμάτη μπετόν και σίδερο μεγαλούπολη, παρά το ότι οι ουρανοξύστες βρίσκονται παντού. Ζεις έναν τροπικό "αέρα", διαφορετικό, που δε σε κάνει να θλίβεσαι, ανακαλώντας στη μνήμη την καθημερινότητα στον τόπο σου.

Σκεφτείτε, για παράδειγμα, να ξυπνάτε το πρωί βλέποντας τους εργάτες να επιδιορθώνουν ένα δρόμο στο κέντρο και μερικές ώρες αργότερα, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, να αντικρίζετε το δρόμο ολοκληρωμένο, με μια ταμπέλα όπου κυριαρχεί ένα χαμογελαστό προσωπάκι να σας ευχαριστεί για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Ή να κινείστε στη δική τους εθνική (με άσφαλτο "αλφαδιά" και διαγραμμίσεις "στην τρίχα") και να πληροφορείστε από φωτεινές επιγραφές ότι σημειώθηκε ένα τροχαίο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο όπου βρίσκεστε, άρα οφείλετε να είστε προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Όχι απλά οι άνθρωποι του αεροδρομίου της Σιγκαπούρης εύχονται στους επιβάτες "καλημέρα", αλλά με αυτή τη μίνι ταμπλέτα ζητούν από τον κόσμο να βαθμολογήσει τις υπηρεσίες της τουαλέτας!

Φυσικά και δεν είναι όλα ρόδινα ούτε στη Σιγκαπούρη. Όμως η βιτρίνα της πόλης, αυτή που απευθύνεται κυρίως στους επισκέπτες και έχει στόχο να τους μαγέψει και να τους κερδίσει, είναι καλογυαλισμένη και άψογη. Απολαύστε, λοιπόν, αυτό το διαφορετικό φωτογραφικό ταξίδι στη Σιγκαπούρη που σας προσφέρουμε και προβληματιστείτε..!

Ρεπορτάζ: Σταύρος Μουντουφάρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News