Ειδήσεις

Υπόθεση Μπεν: Τα σανδάλια "κλειδί" στο γρίφο;

Οι επικεφαλής της έρευνας στην Κω, παρουσίασαν τα δερμάτινα σανδάλια που έφτιαξαν, όμοια με εκείνα που φορούσε ο μικρός Μπεν .

Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι επικεφαλής της έρευνας στην Κω, παρουσίασαν στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης τα δερμάτινα σανδάλια που έφτιαξαν, όμοια με εκείνα που φορούσε ο μικρός Μπεν στην Κω λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί πριν από 25 χρόνια.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην υπόθεση θρίλερ τα φορούσε και σε μια από τις τελευταίες του βόλτες πάνω σε μοτοποδήλατο, με τη σχετική φωτογραφία να βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών. Τα σανδάλια είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ καφέ δέρμα με ασημί αγκράφα.

Φορούσε σανδάλια όταν εξαφανίστηκε

Ο εμπειρογνώμονας Frank Harkness, δήλωσε σχετικά με τη σημασία που έχουν αυτά τα σανδάλια πως «δίνουν στους ερευνητές μια καλύτερη ιδέα για το τι ψάχνουν.» Πρόσθεσε πως τα έφτιαξε τσαγκάρης του νησιού και πως έχει ήδη βρεθεί ένα κομμάτι δέρματος στο χωράφι των ερευνών, που όμως δεν συνδέεται με την υπόθεση.

Σημαντική κατάθεση  μάρτυρα

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το newsit.gr την ώρα που οι έρευνες στο επίμαχο χωράφι επεκτείνονται από τους Βρετανούς αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να προκύψουν νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», αποκαλύπτει ένα μέρος της κατάθεσης του μάρτυρα, που έδωσε το έναυσμα για το νέο κύκλο ερευνών και ανασκαφών στην περιοχή. Το όνομα του μάρτυρα-κλειδί δεν έχει αποκαλυφθεί από τις αρχές όμως σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνθρωπο που ήταν στον στενό κύκλο του Μπάρκα που οδηγούσε τον εκσκαφέα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Γι' αυτό και η μαρτυρία του κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή και αξιόπιστη. Όπως φέρεται να είπε στις βρετανικές αρχές ο εν λόγω μάρτυρας, «την ημέρα της εξαφάνισης του Μπεν, είδα τον Μπάρκα, να είναι ιδρωμένος και να τρέμει. Όταν έμαθα για την εξαφάνιση του παιδιού, συνδύασα τα γεγονότα αλλά άφησα να περάσουν λίγες μέρες». Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror, η έρευνα εστιάζεται πλέον στο σημείο που το 1991, ο οδηγός εκσκαφέα πιστεύεται ότι ίσως και να σκότωσε τον μικρό Μπεν, την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες στο οικόπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών, Jon Cousins, εξασφάλισε την άδεια του ιδιοκτήτη του οικοπέδου για να συνεχιστούν οι εκσκαφές, αφού πρώτα τον διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθεί για ό,τι ζημιά γίνει στη γη του. Παράλληλα, εξασφάλισε και τη συγκατάθεση των τοπικών Αρχών με την προϋπόθεση η ομάδα του να δουλέψει μακριά από το μέρος όπου ανακαλύφθηκαν οι αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι. Την ίδια ώρα πάντως πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του οδηγού, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, με κατοίκους του νησιού αλλά και συγγενείς του, να ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα και το όνομα του αυτόπτη μάρτυρα...

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΝ

Οι έρευνες και οι αντιδράσεις του ιδιοκτήτη

Οι έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ ξεκίνησαν και πάλι το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από κάποιες ώρες "χάους" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Mirror. Ο επικεφαλής των ερυενών Jon Cousins είπε ότι οι διαφορές μεταξύ των ερευνητών και του ιδιοκτήτη της έκτασης λύθηκαν. Είπε ότι το όλο ζήτημα τους "στοίχισε" δύο με τρεις ώρες. Νωρίτερα, ο 33χρονος γαιοκτήμονας και ο δικηγόρος του, έφτασαν στην έκταση και δήλωσαν ότι υπάρχουν "θέματα" για να συνεχιστούν οι έρευνες και το σκάψιμο στο χωράφι του. Μαζί του ήταν και ο δικηγόρος του, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να φύγουν από την έκταση αφού διατάχθηκε η διακοπή των ερευνών.

Σχόλια