default-image

Έπιασαν σκούπα και φαράσι για να καθαρίσουν το Ηράκλειο

Κρήτη
Έπιασαν σκούπα και φαράσι για να καθαρίσουν το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωτότυπη πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου «Αγαπάμε το Ηράκλειο - Καθαρίζουμε την πόλη». Οι Ηρακλειώτες, μικροί και μεγάλοι, έπιασαν σκούπες και φαράσια και βοήθησαν όλοι μαζί για να γίνει η πόλη ακόμη πιο όμορφη.

Η φιλοσοφία της δράσης ήταν απλή και, όπως φάνηκε, διασκεδαστική για τους πολίτες του Ηράκλειου, οι οποίοι κλήθηκαν να καθαρίσουν εθελοντικά την πόλη τους, την ίδια ημέρα και για 60 λεπτά: από τις 11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Μικροί και μεγάλοι εν δράση στο σημείο που βρίσκεται ο τάφος του Καζαντζάκη, στο κέντρο της πόλης

Οι οργανωμένοι φορείς, οι σύλλογοι, κ.λπ., συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία των δημοτικών διαμερισμάτων και ανέλαβαν δράση, ενώ ο κάθε πολίτης καθάρισε έξω από τον χώρο του (σπίτι ή κατάστημα) και με δικά του μέσα.

Στα κεντρικά σημεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων βρίσκονταν στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που προμήθευσαν τις εθελοντικές ομάδες με γάντια και σακούλες απορριμμάτων.

Και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, μαζί με τους πολίτες γίνονται ένα στη "μάχη" με τα σκουπίδια

Καθαρίστηκαν, με αυτόν τον τρόπο, τόσο τα κεντρικά σημεία της πόλης, όπως πάρκα και πλατείες, όσο και οι δρόμοι στο κέντρο και τα προάστια.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στην δράση, μέσα από την εφαρμογή «Δημότης Ηρακλείου», είχαν τη δυνατότητα να ανεβάζουν φωτογραφίες από τον χώρο που καθαρίζουν, καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης, πριν και μετά την παρέμβασή τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Σκοπός της πρωτοβουλίας «Αγαπάμε το Ηράκλειο - Καθαρίζουμε την πόλη» , είναι να προάγει τα μηνύματα της συνεργασίας, της κοινωνικής συνυπευθυνότητας, της αγάπης για το Ηράκλειο και το περιβάλλον, μαζί με το μήνυμα της καθολικής αντίδρασης προς όλους αυτούς που ρυπαίνουν την πόλη.

Στη δράση πρωτοστατεί η υπηρεσία Καθαριότητας με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και το προσωπικό της, ενώ συμμετέχουν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News