Ειδήσεις

Γίνεται αρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη

Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου με ψήφους 12-0 μετά από αίτημα του πρώην πρύτανη.

Δεκτό έγινε ομόφωνα το αίτημά του ευρωβουλευτή με το ΠΟΤΑΜΙ και πρώην πρύτανη του πανεπιστήμιου Κρήτης Γιώργου Γραμματικάκη για άρση της ασυλίας του από το ευρωκοινοβούλιο και από τα 12 μέλη της αρμόδιας επιτροπής.

Ο κ. Γραμματικάκης είχε ζητήσει ο ΄ίδιος ν' αρθεί η ασυλία του αναφορικά με πτυχή της υπόθεσης του περίφημου πορίσματος του αείμνηστου οικονομικού επιθεωρητή Μανόλη Χριστοδουλάκη για το πανεπιστήμιο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι με το πόρισμα αυτό δεκάδες καθηγητές δέχτηκαν πράξεις καταλογισμού αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σε μία υπόθεση που τους οδήγησε στην δικαιοσύνη όπου και τελικά αθωωθήκαν .

Ο κ Γραμματικάκης εξαιτίας της ασυλίας του ευρωβουλευτή δεν είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο και με την κίνηση του αυτή ζήτησε ουσιαστικά να περάσει και ο ίδιος από δίκη.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή που αποφάσισε την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή χαρακτήρισε αδιανόητο το σκεπτικό με το οποίο οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν στο παρελθόν να οδηγήσουν σε δίκη τους πανεπιστημιακούς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

Σχόλια