Ειδήσεις

Δίμετρα δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν σε ποιμνιοστάσια

Δενδρύλλια κάνναβης, εκρηκτική ύλη, όπλο, μαχαιρι, αλλά και κινητά βρέθηκαν και κατασχέθηκα στον Μυλοπόταμο ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα.

Δενδρύλλια κάνναβης, 215 γραμμάρια κάνναβης, 500 γραμμάρια εκρηκτική ύλη και κυνηγετικό όπλο βρέθηκαν και κατασχέθηκα στον Μυλοπόταμο ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας  περί ναρκωτικών ουσιών, εκρηκτικών υλών.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής,  σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, τρεις άνδρες ηλικίας 28, 32 και 33 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, το μεσημέρι της Παρασκευής οργανώθηκε και  πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή Δήμου Μυλοποτάμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε κοινά ποιμνιοστάσια και περιβάλλοντες χώρους των τριών ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

?      11 δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους,

?      215 γραμμάρια κάνναβης,

?      500 γραμμάρια εκρηκτική ύλη,

?      5,8 μέτρα θρυαλλίδα,

?      κυνηγετικό όπλο,

?      φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

?      μαχαίρι με μήκος λάμας 14 εκατοστά,

?      4 κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων

Επιπλέον, στο χώρο του ποιμνιοστασίου βρέθηκε Ι.Χ.Φ. και κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σχόλια