default-image

Από νοσηλευτές... φύλακες, για ένα έξτρα... μεροκάματο

Υγεία
Από νοσηλευτές... φύλακες, για ένα έξτρα... μεροκάματο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφύλαχτο μένει το ΠΑΓΝΗ την ώρα που βουλιάζει από ασθενείς, με τους εργαζόμενους να προβαίνουν σε καταγγελίες για το αποδεκατισμένο προσωπικό ασφαλείας και τις κενές θέσεις νυχτοφυλάκων. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Τασσόπουλος στέλνει μια πρόσκληση - πρόκληση απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, καλώντας τους θεωρητικά να διεκδικήσουν εξτρά μεροκάματο, πλαισιώνοντας την υπηρεσία φύλαξης, προκαλώντας όμως σωρεία αντιδράσεων.

Πρόσκληση που αφορά το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, όπως ο ίδιος ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο ο διοικητής του νοσοκομείου ενώ παραδέχεται τις ελλείψεις προσωπικού και τις ανάγκες του νοσοκομείου. Και όλα αυτά την ώρα που οργανώνεται νέα 24 ωρη  πανυγειονομική  απεργία με τους εργαζομένους στο ΠΑΓΝΗ συμμετέχοντας σε αυτή να προχωρούν σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στην πλ. Ελευθερίας Ηρακλείου στις 11:30 το πρωί.  

Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Τασσόπουλος με έγγραφο του καλεί θεωρητικά όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν εξτρά μεροκάματο, πλαισιώνοντας την υπηρεσία φύλαξης, παραδεχόμενος τις αυξημένες ανάγκες, λόγω της αυξημένης προσέλευσης ασθενών και επισκεπτών. "Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την υπηρεσία φύλαξης να υποβάλλουν αίτηση στη γραμματεία της ολοήμερης λειτουργιάς", αναφέρει χαρακτηριστικά η έγγραφη πρόσκληση του.

Με τους εργαζομένους ταυτόχρονα να καταγγέλλουν ότι το προσωπικό ασφαλείας είναι αποδεκατισμένο και οι θέσεις των νυχτοφυλάκων κενές εκφράζοντας  την οργή τους για τους χειρισμούς με μπαλώματα και το εσωτερικό πήγαινε έλα, να ξεχειλίζει. Ενδεικτικά μέχρι το 2012 προβλέπονταν για το κλάδο φυλάκων-νυχτοφυλάκων 16 θέσεις και υπηρετούσαν 2.

Στο προσωπικό ασφαλείας υπηρετούσαν 18 εργαζόμενοι και σήμερα υπηρετούν 11. Το 2016 οι προβλεπόμενες θέσεις για τη θέση φυλάκων-νυχτοφυλάκων είναι 5 και είναι κενές όλες. «Το προσωπικό δεν επαρκεί  και δεν αναφερόμαστε στο ιατρικό αλλά στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία», τόνισε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος. «Θεωρούμε ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας τέτοιας ασφάλειας που προφανώς χρειάζεται και ο ασθενής και ο εργαζόμενος. Ζητάμε μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει και το κομμάτι της φύλαξης του νοσοκομείου λόγω και της μεγάλης έκτασης του νοσοκομείου», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης με τους εργαζομένους να υπενθυμίζουν τα κρούσματα κλοπών και δολιοφθορών που έχουν κατά καιρούς σημειωθεί τόσο εντός όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου.

24ωρη απεργία εργαζομένων

«Όλοι μαζί δυναμώνουμε τους αγώνες για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς. Κάνουμε δική μας υπόθεση  την επιτυχία της απεργίας των υγειονομικών», λένε από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ που πραγματοποιούν 2ωρη  στάση εργασίας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 8 - 10  το πρωί, Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου και 24ωρη απεργία την Πέμπτη  6 Οκτωβρίου συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία των υγειονομικών. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι διεκδικούν: μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. 

Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το Ανθυγιεινό επίδομα. Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος κι η εργοδοσία. Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ να μη φθάσουν στη βουλή!  Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News