default-image

"Σκούπα" κατεδαφίσεων για τα αυθαίρετα στις παραλιακές ζώνες

Κρήτη
"Σκούπα" κατεδαφίσεων για τα αυθαίρετα στις παραλιακές ζώνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νέος κύκλος διαπληκτισμών και εντάσεων είναι προ των πυλών καθώς με τη λήξη της τουριστικής σεζόν πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες για τη κατεδάφιση κάθε είδους αυθαιρεσιών σε παραλιακές ζώνες του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Στο στόχαστρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μπαίνουν αυθαίρετες κατασκευές σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και σε καταστήματα εστίασης καθώς ξεπαγώνουν πρωτόκολλα κατεδάφισης μετά από αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων.

Η πρώτη επιχείρηση αναμένεται να γίνει στον Καρτερό, τον ερχόμενο μήνα, για την απομάκρυνση των τροχόσπιτων, όπου εκεί οι πολίτες διαμηνύουν ότι θα χυθεί αίμα.

Ξενοδόχοι και επιχειρηματίες που είχαν κινηθεί δικαστικά, εξασφάλισαν την προσωρινή αναστολή των σχετικών εργασιών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε λήγει η τουριστική σεζόν.

Συνέπεια ο χρόνος να μετρά πλέον αντίστροφα, με την αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να στέλνει το μήνυμα ότι οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Νοέμβρη. Πρόκειται μάλιστα για περίπου 30 περιπτώσεις.

Ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Ελούντα, Σίσι, Μίλατο, Άγιο Νικόλαο και Μάλια, θα λάβουν σχετικά ειδοποιητήρια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στη περίπτωση μη συμμόρφωσης τους σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε αναλαμβάνουν δράση οι μπουλντόζες.

Έγγραφο για την απομάκρυνση των τροχόσπιτων στη περιοχή του Καρτερού θα λάβουν τον ερχόμενο μήνα, οι ιδιοκτήτες τους.

Η αίτηση αναστολή των σχετικών εργασιών που είχαν καταθέσει , απορρίφθηκε από το διοικητικό Εφετείο Χανίων, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την απομάκρυνση των τροχόσπιτων, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Για το 2016, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ανέλαβε δράση σε 22 και πλέον περιπτώσεις κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών και παραπηγμάτων, σε Μπάλο και Χρυσή.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News