default-image

Για την κυκλική οικονομία συζήτησε η Περιφέρεια

Κρήτη
Για την κυκλική οικονομία συζήτησε η Περιφέρεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την κυκλική οικονομία συζήτησε και η Περιφέρεια Κρήτης, σε διεθνές συνέδριο που συμμετείχε στην πόλη St. Denis της Γαλλίας.

Στο συνέδριο υπήρξε παρουσία εκπροσώπων Περιφερειών, επιστημόνων και συμβούλων επιχειρηματικής καινοτομίας από ευρωπαϊκές χώρες.

Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως τονίσθηκε, με γνώμονα τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης, δραστηριοποιείται ενεργά ως προς την προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας και την διασύνδεσή της με άλλες Περιφέρειες και λοιπούς φορείς, για την περαιτέρω εφαρμογή της, αλλά και την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των παραγωγικών φορέων, αλλά και των πολιτών.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, πρόσφατα εξασφάλισε μαζί με σχήμα Ευρωπαϊκών Εταίρων, την επιτυχή αξιολόγηση του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020: «SCREEN -Synergic Circular Economy across European Regions -σε συνεργασία οι Περιφέρειες της Ευρώπης για την ανάπτυξη της Kυκλικής Οικονομίας» που παρουσιάστηκε στο συνέδριο και θα ξεκινήσει να υλοποιείται στο τέλος του 2016.

Η Δρ. Ε. Χατζηγιάννη, διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, και συντονίστρια του νέου προγράμματος SCREEN, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης και πώς αυτές συνάδουν με τον επιτυχημένο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κρήτη, εξοικονόμησης πόρων και βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού.

Συμμετείχε επίσης σε θεματικές ενότητες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, την υλοποίηση του νέου προγράμματος SCREEN από την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τον σχεδιασμό νέων προτάσεων για την διεκδίκηση χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News